Sayın Dilber açıklama yapmış! Açıklamasında, olumsuz cümleler bana ait değil demiş.


HABER-YORUM - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber, kişiliği ile herkesin saygısını kazanmış bir isim. İşlerinde gayretli, mütevazi bir şahsiyet. Tabi ki sayın Rektör Karaaslan da öyle.


Rektör Karaaslan, uzun zamandır bitirilemeyen bir hastaneyi gerek ikili ilişkilerinde, gerekse uygun başka yollardan hastanenin kısa sürede bitirilmesinde etkin rol oynadı.


Hastane daha önceki 6 bin m2’lik bir yerden,120 bin m2’lik bir alana taşındı. Memleket için çok da güzel bir hizmet. Ancak iş bununla bitmiyor, içerisine personel gerekiyor.


Üniversite çevresinde ve içerisinde kısık sesle dile getirilen personel sıkıntısını da dile getirmek gerekiyordu. Bunu da gayretleriyle göz dolduran Rektör ve Başhekime dokundurmadan dile getirmek gerekiyordu. Gazeteci bir arkadaş bunu dile getirmiş. Ama sonuç, “Olumlular bana, olumsuzlar sana ait” olmuş.


Sonuçta bir sorun dile getirildi. İnşallah kısa sürede sorun çözülür.


İşte Başhekim’in açıklamasının kısa özeti:


BAŞHEKİM DİLBER; “HABERDE Kİ OLUMSUZ CÜMLELER BANA AİT DEĞİL”


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cengiz Dilber 10 Haziran 2014 Salı günü ‘www.maraskimlik.com’ isimli internet sitesinde yapılan ‘Dilber; Kadrolu Hemşire Bulamıyorum’ başlıklı haberle ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak yazıda yayınlanan bazı bölümleri kendisinin söylediğini ancak bazı bölümlerin ise haberi hazırlayan kişi tarafından yazıldığını dile getirdi.


Haberde kullanılan bu olumsuz cümlelerin gazeteci büyüğümüzün kendi cümleleri olduğunu, KSÜ Yönetiminin söylediği gibi milletvekillerimizin her zaman bizlerin yanında ve yakınımızda olduğunu, Siyasetçilerimizle, bürokratlarımızla, iş adamlarımızla birlik içerisinde çalıştığımızı ve onlara Kahramanmaraş adına her zaman müteşekkir olduğumuzu buradan beyan ediyorum” dedi.


Selçuk KILINÇ
(www.kanal46.com)