Huylu huyundan vazgeçmedi!.. 3. yargı paketi ile serbest kalan H.Y. (21) hırsızlık yaparken yakalandı...


Kahramanmaraş’ta hırsızlık suçundan cezaevinde yattığı öne sürülen ve 3. yargı paketi ile serbest kalan H.Y. (21) hırsızlık yaparken yakalandı. Zanlının küçük bir çocuğu ise hırsızlığa azmettirdiği öne sürüldü.


Şeyhadil Mahallesinde yaşlı bir kadının dalgınlığından yararlanarak hırsızlık yapıldığı duyumunu alan Hırsızlık Bürosu dedektifleri civarda bulunan tüm kameraları inceledi. Kamera kayıtları ve hırsızlığın işleyiş şeklini göz önünde bulunduran deneyimli dedektifler, 3 yargı paketinden yararlanıp cezaevinden çıkan H.Y.’yi takibe aldı. Yaşlı kadının evinden Laptop, bir miktar altın çalan zanlı, bilgisayarı düşük fiyata sattı. Şeyhadil ve bu civarda bulunan tüm elektronik işiyle uğraşan iş yerleri ile görüşen polis, zanlının izine rastladı. Önceki gün düzenlenen operasyonla yakalanan H.Y., kendisinin bir şey yapmadığını iddia etti. Eve gireninin 13 yaşındaki O.Ç., olduğunu söylemesi üzerine O.Ç., gözaltına alındı.


Deneyimli polisler, hırsızlığın işleyiş şeklinin O.Ç.,’nin yapamayacağını anlaması üzerine H.Y.,’yi çapraz sorguya aldı. Sorgusunda her şeyi itiraf eden H.Y., işi kendisinin planladığını O.Ç.’yi sadece balkona çıkarıp kapıyı açmasını istediğini söyledi. Zanlı, Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi Yörükselim Ek Binasından alınan doktor raporunun ardından Adli mercilere sevk edildi. Kaynak: Mustafa Kılınç MANŞET