Azeri bir kadın tarafından evlenme vaadiyle kandırılan ve 15 bin YTL'si dolandırılan 85 yaşındaki Ebubekir Işık, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kendisini yüzüstü bırakan kadına "Seni seviyorum. Geri dön" diye seslendi.

Eşini 50 yıl önce kaybettiğini ve geçen yıl Erzurum'un Gürcükapı semtinde tanıştığı Azeri uyruklu 57 yaşındaki Vesile Memmedova ile evleneceği sırada 15 bin YTL'sini kaptırdığını belirten 85 yaşındaki Ebubekir Işık, başından geçen aşk hikayesini anlattı: "Geçen yıl Vesile Memmedova ile tanıştık. Bizim aramızda bir sevgi başladı. Ben bu kadını eş olarak aldım. Erzurum'da dini nikah yaptık. Bir süre benim evimde kaldı. Bana çok bağlı görünüyordu. Bir ara İzmir'e gittik. Gözü dışarıda değildi. Bir şey alması için kendisine para verirdim. Alacağını alır, paranın üstünü geri getirir bana verirdi."

Resmi nikah yaptırmak için bir süre sonra Iğdır'dan Azerbaycan'a gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Işık, şöyle konuştu: "Ben ona bankada olan paramı çekerek altın gerdanlık gibi 10 bin YTL değerinde ziynet eşyası aldım. Azerbaycan'a gitmek için Iğdır'a gittik. Terminalde benden Azeri parasına çevirmek için 5 bin YTL istedi, verdim. Parayı aldıktan sonra ben garajda bekliyordum, daha geri gelmedi. Yani 15 bin YTL'yi dolandırarak kayıplara karıştı. Ben orada durumu polise haber verdim. Ancak kadın o gidiş gitti. Ben Erzurum'a geri döndüm."

Azeri kadın tarafından evlilik yolunda dolandırıldığını ancak onu sevdiğini ifade eden Ebubekir Işık, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevdiği kadına "Vesile seni seviyorum. Her ne olursa olsun geri dön. Ben seni yine alırım, sana bakarım. Ben ölürsem emekli maaşım var. Sana kalır. Geri dön evlenelim" dedi.
Editör: TE Bilisim