Kahramanmaraş merkeze bağlı Dereli Köyü Alıçsekisi mevkiinde bulunan bağ evinde 2'si kız 4 kardeşin iple asılı halde bulunan kardeşlerin ölümünün yankıları sürerken, Kahramanmaraş'tan bir intihar haberi daha gündeme adeta bomba gibi düştü.

Kent merkezindeki Barbaros Mahallesi'nde bu akşam meydana gelen üzücü olayda; bu kez ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki D.K. isimli erkek çocuğu evlerinde kimsenin olmadığı bir esnada kendisini iple asarak yaşamına son verdi.

KORKUNÇ OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?

Kent merkezindeki Barbaros Mahallesi'ndeki bir evde bu akşam saat 20.45 sıralarında meydana gelen olayda; Şehit Yusuf Çavuş İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Derviş K. evlerinde asılı halde bulundu.

Çevreden ve yakınlarından elde edilen bilgiye göre bu korkunç olay şöyle gerçekleşti:

Derviş K. bu akşam saatlerinde annesi ile kardeşlerini aynı mahallede bulunan teyzelerine bırakarak biraz dolaşıp geleceğini söyledi. Ancak gecikmesi üzerine annesi Zeynep K., yeğeni 16 yaşındaki Sinan K.'dan Derviş’e bakmasını istedi. Derviş’lerin evine giden teyzeoğlu dışarıda ayakkabılarını gördü. Bunun üzerine kapıyı çalmasına rağmen açan olmayınca yeniden kendi evlerine dönerek durumu teyzesine anlattı. Evine gelen anne ile yeğeni, evin anahtarının Derviş’te olması nedeni ile bir camı kırarak içeriye girdi.

Korkunç manzara ile karşılaşan anne, oğlu Derviş’in iple evin salon bölümünün tavanına asılı olduğunu gördü. Derviş hemen ip kesilerek yere indirilirken, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve 112 hazır acil ekipleri geldi. Hemen Yenişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müdahale edilen Derviş’in yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Cenaze daha sonra otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Baba Hasan K.’nin kamyon şoförlüğü yapması nedeni ile evde bulunmadığı öğrenilirken, aile 3’ü kız 5 çocuğuna sahip. Derviş’ten büyük bir ablası bulunurken, kendisinden küçük 1’er erkek ve kız kardeşi var.

16 yaşındaki bir ilköğretim öğrencisinin intiharı hakkında geniş çaplı olarak soruşturma başlatıldı. Bu arada talihsiz Derviş'in kente meydana gelen 4 kardeşin toplu intiharından etkilenip-etkilenmediği de araştırılacak. (www.kanal46.com)