Kahramanmaraş'ta iki aile arasındaki husumet nedeni ile önceki gün sokak ortasında öldürülen ilköğretim 8. sınıf öğrencisinin cenazesi bugün öğleyin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, 1998 yılında Elazığ'da ikamet eden Şakir Yılmaz, Kovancılar ilçesinde Ferhat Gül tarafından başına taş vurularak öldürüldü. Olayın ardından aynı yıl Kahramanmaraş'a yerleşen Gül ailesinden Adem Gül ile 8 aylık hamile eşi Döndü Gül, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evlerinin önünde Hüseyin Yılmaz tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Saldırıda Adem Gül olay yerinde, 8 aylık hamile eşi de hastanede hayatını kaybetti. Doğumun ardından kısa bir süre yaşayan ve 'Kader' ismi verilen bebek ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayet nedeni ile 20 aile Kahramanmaraş'tan Elazığ'a göç etmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 10 yıldır adeta ölüm uykusuna yatan husumet önceki gün yine ortaya çıktı. Öğretmenler İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Tahsin Korkurt (16), evlerinin önünde silahlı saldırıya uğradı.

Okuldan eve dönerken av tüfeğiyle açılan ateşle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan genç, Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken hayatını kaybetti. Polis, saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen F.G. ile kardeşi C.G.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Henüz 16 yaşında kara toprağa verilen Tahsin'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin götürülüşü sırasında Tahsin'in asker ağabeyi baygınlık geçirirken, abla Kezban da sinir krizi geçirdi. Baba Hasan Korkurt ise, 10 yıldır devam eden husumetin artık sona erdirilmesini istedi.

Acılı aileye başsağlığı ve sabırlar dilerken bu kanlı husumetin bir an önce son buldurulmasını diliyoruz. (Kaynak: haberler ve ajanslar)

Editör: TE Bilisim