TBMM Başkanı Köksal Toptan, 18. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adil Erdem Bayazıt'ın vefatı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Bayazıt'ın 2008 yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nü almaya layık görüldüğünü belirten Toptan, "Merhum Bayazıt'ın Meclisimizin bu anlamlı ödülünü alamadan aramızdan ayrılmış olması üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır" dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, 18. Dönem Milletvekili, Şair ve düşünce adamı Adil Erdem Bayazıt'ın vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda, duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi.

Bayazıt'ın vefatının, Türk Edebiyat dünyası ve millet için büyük bir kayıp olduğunu belirten Toptan, "Milletvekili olarak Meclisimizde görev yapan merhum Bayazıt, ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuş seçkin bir şairimizdi" dedi.

Toptan, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Meclisimiz, merhum Bayazıt'a şiirleri ve eserleri ile ülkemize yapmış olduğu hizmetler nedeni ile 2008 yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülü verme kararı almıştır. Merhum Bayazıt'ın, Meclisimizin bu anlamlı ödülünü alamadan aramızdan ayrılmış olması üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Sanat hayatının 50. yılını tamamlayan merhum Bayazıt'ın aziz hatırasanın milletimizin hatırasında yaşayacağına inanıyorum.

Merhuma Allah'tan rahmet, başta değerli ailesi olmak üzere tüm edebiyat dünyasına ve sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum."

Öte yandan; iznini tamamlayarak kente dönen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da yarın İstanbul'a giderek cenazeye katılacak. Poyraz, Beyazıt ailesine sabırlar ve başsağlığı diledi. (Cihan Haber Ajansı, Ajans 46)