Kahramanmaraş’ın ilk köprülü kavşağı olma özelliğini taşıyacak olan ve halk arasında Namık Kemal Karakolu kavşağı olarak bilinen Dr. Mustafa Bey Meydanı Tünel Kavşak Yapım İhalesi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın “Modern bir kentte ne lazımsa yapacağız” dediği 2008 yılı yatırım programında yer alan köprülü kavşak ve tünel geçişi ihalesi 05.07.2007 perşembe günü saat 14.00’da Belediye İhale Komisyon Salonunda yapıldı.

İhaleye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar başkanlık ederken, Kahramanmaraş’ta ilk olarak yapılması planlanan köprülü kavşak yapımı, başlama tarihinden itibaren üç ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanması şartı konularak, ihaleye açıldı.

Belediye Basın Merkezinden yapılan açıklamada; İhalenin başladığı saate kadar Kahramanmaraş ve Ankara şirketlerinden oluşan 4 firmanın müracaat ettiği belirtildi. İhaleye giren firmaların isimleri ve teklifleri ise şöyle;

SBT Kahramanmaraş Şirketi………………6 milyon 150 bin YTL
Hamza Akbaş………………………………..6 milyon 99 bin YTL
Ankara Firmaları Enam İnşaat……………6 Milyon 420 bin YTL
Mertim………………………………………6 Milyon 920 bin YTL

Firmalar, kapalı zarf usulü tekliflerini ihale komisyonu başkanlığına sundular. Belediye İhale Komisyonu, verilen bu tekliflere göre inceleme yapılacağını bundan sonra ihale ile ilgili olarak katılımcılara yazılı tebligat yapılacağını bildirdi.