Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, polisin vicdanı olmayanların karşısında olduğunu bildirdi.

Bu sabah saat 09’da Polisevi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Mustafa Aydın, toplumsal yaşamda önemli olanın huzur, barış ve güvenliği tesis etmek olduğunu, toplumda huzur olduğunda kamu kurumlarının görevlerini en iyi şekilde yapacağını belirtti.

Suçun gündelik hayatta insan hayatını tehdit ettiğini, polisin görevinin de suç ve suçlulara müdahale etmek olduğunu ifade eden Mustafa Aydın, şunları kaydetti:

''Polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Polisin görevi de suç ve suçlularla mücadele etmektir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, her kapıya her sokağa bir polis koymak mümkün değil. Dolayısıyla burada halkın, güvenliğin katılımını katkı sağlaması çok önemli. Başta da ailelere görev düşüyor. Eğer aileler çocuklarıyla yakından ilgilenirse suç oluşumu da asgariye inmiş olur.

Polisin elinde sihirli değnek yok. Suç toplum içinde her zaman yaşanır. Temel amacımız suçları asgariye indirerek suç işleyeni tespit edip adalete teslim etmek. Kahramanmaraş Türkiye'nin en huzurlu 5 kentinden biri. Bu huzurun sağlanmasında Kahramanmaraşlılar'ın katkısı da yadsınamaz.''

Müdür Mustafa Aydın, 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe giren araçlarda çocuk koltuğu bulundurma zorunluluğu konusunda çalışmalara başladıklarını ve ilk 15-20 gün sürücüleri uyaracaklarını söyledi.

Vatandaşların çevresinde olup bitenleri mutlaka 155 Polis İmdat telefonuna bildirmesini isteyen Mustafa Aydın, Kahramanmaraş'a Su altı Arama Kurtarma birimi kurulması için çalışmaların devam ettiğini ve Kılavuzlu Barajı yakınlarında yer tahsisi için müracaatta bulunduklarını da anlattı.

Kahramanmaraş Polisevi’nde gerçekleştirilen ve kentte görev yapan ulusal - yerel basın mensuplarının katıldığı buluşmada Emniyet Müdür Yardımcıları Saim Gül, İsmail Duman ve Hasan Basri Can da hazır bulundu. (www.kanal46.com)