Zincirlikuyu’da 3 yıl önce tecavüze uğrayan Psikolog F.Ş, ruhsal ve fiziksel sağlığıyla ilgili rapor dosyada bulunmadığı için yeniden Adli Tıp Kurumu’na gidecek.

Özel bir okulda rehber öğretmenliği yapan Psikolog F.Ş. 25 Nisan 2004 akşamı Zincirlikuyu’daki Köprü durağı yakınlarında başına taşla vuran Cihan Bektaş’ın tecavüzüne uğradı. F.Ş’nin parasını ve telefonunu da alıp kaçtıktan sonra yakalanan Cihan Bektaş, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cihan Bektaş hakkındaki karar Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay, gasp cezasında telefonun ucuz olması nedeniyle ceza indirimine gidilmesine karşı çıktı. Darp raporuna göre kasten yaralama maddelerinin uygulanılmasının düşünülmesini istedi. Ayrıca cinsel saldırı suçunu kapsayan yeni TCK’nin 102/5. ve eski TCK’nin 418. maddesinin uygulanması olasılığı karşısında, mağdurenin beden ve ruh sağlığında bozulma olup olmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu’nun ilgili ihtisas dairesinden rapor alınması talep etti.

F.Ş’nin avukatları, 27 Haziran 2007’de mahkemeye bir dilekçe sunarak karardan geri dönülmesini talep ettiler. Dilekçede, F.Ş’nin birçok kez Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü, gerekli tüm raporların mahkemece yeterli ölçüde incelendiği belirtildi. Bu tür bir incelemenin, F.Ş’nin daha önceki rapor alımlarında yaşadığı psikolojik tahribatı yeniden yaşamasına neden olacağı vurgulanarak "Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen müvekkilimin tekrar o günlere dönmesine neden olacak bu incelemeyi kabul etmiyoruz. Bu karardan geri dönülmesini istiyoruz" denildi. Ancak mahkeme 27 Temmuz 2007’deki celsesinde, kararından geri dönmeyerek mağdure F.Ş’nin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi.


Hürriyet