Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Göksun, Afşin ve Elbistan ilçelerini ziyaret etti. Kılavuz, “Vatanımızın sigortası ülkücü harekettir” dedi.


MHP İlçe Başkanı Ali Demir, Elbistan Ülkü Ocağı Başkanı Murat Kılıç ve yönetimi tarafından karşılanan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti.


Ziyaret sırasında Elbistan Ülkü Ocağı Başkanı Murat Doğan’dan ocak faaliyetleri hakkında bilgi alan Kılavuz, burada yaptığı açıklamada, “Öncelikle Soma’da şehit olan işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kederli aileleri ve yüce milletimize sabrı cemil niyaz ediyorum. Bu acı hepimizin yüreğini yakmıştır. Soma faciası son yüzyılının faciası diyebiliriz. Son alınan bilgilere göre 301 madencimiz hayatını kaybetti. Türk milletinin acısıdır. Hepimiz Soma’da yaşanan facia sebebiyle kendi derdimizi, kendi acımızı unutmuş durumdayız. Hal böyle olunca kendi acılarımızın yerine Soma’da yaşanan felaket yüreğimize büyük yaralar açtı. Ülkücü hareket ilk evvela Türkiye’de bulunan bütün il, ilçe ve belde temsilciliklerimiz aracılığıyla Soma’da hayatını kaybeden emek şehitlerimiz için programlar düzenledi. Tüm yurttaki teşkilatlarımızda gıyabi cenaze namazları kılındı, dualar edildi. Allah nasip ederse, her bir şehidimiz için bayanlar birimimiz hatim indirecektir. Ülkü ocakları olarak bu acıyı kendi acımız sayıyoruz. Gerçekten tarifi mümkün olmayan bir acı. Biz büyük ve güçlü bir milletiz. Bu acıları da, sıkıntıları da, zorlukları da, atlatacağımız inancındayız. Kesinlikle bir kargaşaya, bir çatışmaya sebebiyet verecek hiçbir ortam içerisinde bulunmayacağız. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli de Soma’da gerekli incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu. Elimizden geldiği kadar Soma’da ailelerin yanında bulunduk. Soma’daki şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu anlamda üzerimize düşen maddi manevi yardımları sağlayacağız. Talihsiz hadiseler yaşandı. Bu hadiseleri benimsememiz söz konusu değildir. Bu acı günlerde biraz anlayışlı, hoşgörülü olmamız gerekiyor” dedi.


Kılavuz şunları kaydetti:
“Bizler, tarihten bugüne başka ülkelerin müstemlekesi olmayı reddetmiş, teslimiyetçi politikalara karşı durmuş bir milletiz. Siyasi iktidarın yolun sonuna geldiği bu ortamda, milletimizin kurtuluşu, vatanımızın sigortası ülkücü harekettir. Kimse ülkücü hareketi aşmadan, Türkiye üzerinde operasyon yapamaz. Bin yılın ürünü olan kardeşliğimizi bozmaya, kanlarımızla suladığımız öz vatanımızdan bizi çıkarmaya çalışanlara asla fırsat vermeyiz. Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in de belirtmiş olduğu üzere gerekirse Anadolu’yu yeniden fethederiz” ifadelerine yer verdi.(İHA)