Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, birçok ülkeden akademisyen ve emniyet mensubunun katılımı ile uluslar arası  “Adli Bilimler” sempozyumu düzenleyecek.  23-24 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenmesi öngörülen sempozyumda “Suç Araştırması ve Adli Bilimler” konuları işlenecek.


Suç oluşumundan sonra kolluk kuvvetlerinin nasıl çalışacağı yönünde yapılacak sempozyuma Amerika başta olmak üzere, Almanya, Belçika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Romanya ve belirlenecek AB ülkelerinden 2 temsilci katılacak.


Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada: “Dünyada son yıllarda yaşanan ekonomik ve toplumsal değişimlere paralel olarak, suç ve suçlu profilinde de değişimler yaşanmaktadır. Günümüzde suç olgusu toplumların karşı karşıya kaldıkları ve çözümü oldukça zor bir problem haline gelmiştir. Suç oranlarındaki artışı ile aynı hızda mücadele taktik ve yöntemleri de değişim ve gelişim göstermektedir.” Dendi.


Meydana gelen bir suç sonrasında toplumda kendisini gösteren korku, öfke, infial, huzursuzluk ve devlet organlarına karşı güvensizlik, öç alma duygusu gibi oluşabilecek birçok olumsuzluk mevcut olduğu belirtilen yazılı açıklamada şunlara yer verildi: “Bu olumsuzlukların süratle düzeltilmesinde görevli kolluk birimleriyle, adli birimlerin mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra mevcut teknolojinin de doğru zamanda ve doğru şekilde kullanılması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. İşte adli bilimler suç araştırmasında bu noktada kendini göstermektedir. Bu sempozyumda suçun önlenmesi boyutundan farklı olarak suç sonrası uluslararası boyutları ile ele alınacaktır. Adli Bilimler olarak ülkemizde ve büyük bir hızla globalleşen dünyada hangi noktadayız? Suç ve suçlularla mücadele, suçun çözümlenmesi konularında en son yapılan değişim ve gelişimler ile eksiklikler nelerdir? Bütün bu soruların cevabını bulmak, ülkemizde ve dünyadaki değişimleri beraber değerlendirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi ve teknoloji paylaşımı yapmak ve adli tıp bilimlerinin önemini bir kez daha vurgulamak için bir araya gelinecektir.


Bu bağlamda; Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünce 23-24 Mayıs 2012 tarihlerinde suç sonrası kolluk hizmetlerinin yerine getirilmesinde kullanılan bilimsel yöntemlerin yaygınlaştırılması ile ilgili olarak, uzman akademisyenler ile alanındaki uygulayıcıların bir araya getirilmesi ve bilgi paylaşımı yapabilmesi amacıyla ‘Suç Araştırması ve Adli Bilimler’ konulu yurt içi ve yurt dışından katılımcılarla gerçekleştirilecek uluslar arası sempozyum düzenlenecektir.  Düzenlenecek sempozyuma yurt içi ve yurt dışından Adli Bilimler, Kriminalistik, Kriminoloji alanında akademisyenler ve Suç Soruşturmasında görev yapan uzman personelden oluşan katılımcılar iştirak edecektir.”


(Kaynak: Mustafa Kılınç / Manşet)