Kahramanmaraş'taki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri el ele vererek Filistin'e yardım için kolları sıvadı.

Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, Gazze'de meydana gelen insanlık dramını ile ilgili Başbakanlık tarafından başlatılan kampanyaya destek olduklarını belirterek, Kahramanmaraş halkının yardım kampanyasına çok duyarlı olduğunu ama yardımların münferit olarak gerçekleştiğini belirtti.

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Belediyesi olarak yapılacak yardımların tek çatı altında toplanmasının daha faydalı olacağını düşündüklerini belirten Tanılır, yapılacak çalışmada sadece valilik ve belediyenin değil tüm kuruluşların katılımlarını beklediklerini dile getirdi.

Toplantı sonunda Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık başkanlığında Kahramanmaraş Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'ndan oluşturulacak bir komite kurulmasına ve komitenin yardım kampanyası kapsamında yapılacak çalışmaları takip etmesine karar verildi.

Bunun yanısıra da Kahramanmaraş Belediyesi öncülüğünde vakıflarla ortak çalışma sonucu açılan hesaptan da Filistin'e yardım gitmesi sağlanacak.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bununla ilgili yoğun bir kermes çalışmasının da olduğunu ifade ederek, sivil toplum örgütleri ile birlikte olaya duyarlılık gösterdiklerinin altını çizdi. Başkan Poyraz, akan kanın durması için çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Sağlık ve diğer ihtiyaç malzemelerinin de bölgeye direk olarak ulaşmasını sağlamak istediklerini kaydeden Poyraz, bilboardlarda da kampanya ile bilgi vererek vatandaşları bu konuda destek olmaya çağıracaklarını sözlerine ekledi.
(CİHAN)