Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde yolları süpüren temizlik işçilerinin bir yere topladıkları çöpleri üşümemek amacı ile yakmaları sonucu meydana gelen patlamada bir işçi yaralandı.

12 Eylül Caddesi Malatya asfaltı üzerinde, çöpleri toplamaya gelen belediye işçileri ısınmak için çöp varil içinde ateş yaktı. Bu sırada, çöp varilinin içinde bulunan ve kuaförler tarafından atıldığı tahmin edilen sprey kutusunun patlaması sonucu belediye işçisi Hacı Veli Demiroğlu (54) ayağından yaralandı.

Pazarcık Devlet Hastanesinde ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek ortopedi servisinde ayağı alçıya alınan ve 1999 yılından beri belediyede temizlik işçisi olarak çalışan Demiroğlu'nun tedavisi sürüyor. Demiroğlu; şunları anlattı:

“Biz, arkasında römork bulunan traktörle günün erken saatinde çöpleri topluyorduk. Bu arada traktörün lastiği patladı. Şoförümüz lastiği değiştirirken arkadaşların yakmış olduğu ateşte ısınıyorduk. Tam ısınırken birdenbire ne olduğunu anlayamadığımız bir patlama oldu. Ayağıma bir şey çarptığını ve acıdığını hissettim. Kendimi yerde buldum. Ondan sonra ambulansla beni hastaneye götürdüler. Neden patlama olduğunu şu anda bilemiyorum.”

Olay yerinde incelemede bulunan bomba imha ekipleri, patlamanın, çöp varilinin içindeki sprey kutusunun ateş almasından kaynaklandığını belirledi. (PAZARCIK - KAHRAMANMARAŞ - www.kanal46.com)