Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, inşaatı devam eden Belediye Pasajında incelemelerde bulundu.


Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakçı, Hasan Kara ve Mustafa Uzunlar ile bazı birim müdürlerinin de katıldığı incelemede çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Poyraz, inşaatın bu ay sonunda tamamlanacağını söyledi.


Çalışmaların hızla devam ettiğini ve inşaat tamamlandığında bölgenin lokantası, mescidi ve çevre düzeniyle güzel bir görünüme kavuşacağını kaydeden Poyraz, şöyle konuştu:


“Yeni belediye pasajımızın içerisinde her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği şekilde yapılmış 60 metrekareden başlayıp 80 metrekareye kadar 55 adet işyeri mevcut. Çevre düzeni de tamamlandığında yani Ocak sonu gibi yeni belediye pasajımız hazır hale gelecek. Bildiğiniz üzere 1 Şubat ile 20 Şubat arasında yeni pasajın ihalesi var. O süreçte ihaleye girilecek ve kime nasipse ihale usulüyle dükkanlar sahiplerini bulacak. Bu pasajın yapılış sürecinde vatandaşları mağdur etmemek için orta hale geçici işgale vererek pasaj bittiğinde onlara buraya geçeceklerini belirttik ve şimdi her türlü şart oluşmuş durumda. Bir kere daha belirtmek gerekirse biz orta hale projesi önceden hazırlanan kültür parkı inşa edeceğiz. Ulucami çevresinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sadece vatandaşlarımız mağdur olmasın diye orta hale belli bir süreliğine işgale izin verdik. İşgale süresi de bitiyor. Bundan sonra ise biz geçici işgale verdiğimiz orta hale asli olarak düşündüğümüz proje Kültür Parkı hayata geçireceğiz.” YUSUF TAŞ İHA