Halen yayımlanmakta olan en eski günlük gazetenin 1 Nisan 1946 tarihinde çıkmaya başladığı Kahramanmaraş kent merkezinde bugün gelinen noktada tamı tamına 13 günlük yerel gazete okuyucuları ile buluşuyor.

1946 ila 2000 arasını bir hayli durgun geçiren ve 4 günlük yerel gazetesi bulunan kent merkezinde hareketli günler 2000 yılı sonrasında başladı ve gelişmeler o gündür devam ediyor. Günlük gazetelerin yanı sıra şu anda kent merkezinde haftalık gazeteler ile geçen aylarda kurulan ve uydu üzerinden yayın yapan bir de TV kanalı faaliyet gösteriyor.

Basın dedikodu kulislerinden elde edilen bilgilere göre; yerel Aksu TV sahiplerinin bir de yerel gazete çıkartmayı düşündükleri ileri sürülüyor. Çıkartılması düşünülen bu gazetenin büyük bir ihtimalle günlük olacağı ve diğer gazetelerden transferler ile ekip sorununun çözümleneceği ileri sürülüyor.

Bu arada; kent merkezinde uzun yıllardan bu yana basın sektöründe olan deneyimli ve tecrübeli bir gazetecinin de önümüzdeki günlerde bir haftalık gazete çıkartmaya başlayacağı konusu da kulislerin gündeminde yer alıyor.

Bakalım ilerleyen günler neler getirecek?.... (www.kanal46.tv)