Kahramanmaraş'ta bir Türk ile evlenen ve şimdi kanser hastası olan Suriyeli Hülya Rumeli'ye zamanında iyilik yaptığı kiracısı Halime Kapılı sahip çıktı.


Geçimlerini kocasının amelelikten elde ettiği günlük kazançla sağlayan Halime Kapılı, yıllar önce yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı: "Yıllar önce 4 çocuğum ile Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde tuttuğumuz evin kirasını ödeyemeyecek durumdaydık. Oturduğumuz evin sahibi Suriyeli hanım, bizden 3 yıl boyunca hem kira almadı hem de mutfak masraflarımızı karşıladı. Daha sonraki zamanlarda çeşitli nedenlerden dolayı kirada oturduğumuz evi boşalttık." Aradan yıllar geçtikten sonra eski ev sahibinin kocasıyla ayrıldığını ve tek çocuğuyla parklarda yaşamaya başladığını öğrendiğini ifade eden Halime Kapılı, hiç düşünmeden yine kirada oturduğu evine 'Şimdi vefa zamanı' diyerek bakmak için aldı.


Şimdi vefa zamanı diyerek eski ev sahibine bakan Halime Kapılı, ne olursa olsun Rumeli'nin zamanında kendisine yapılan iyilikleri unutamayacağını söyledi. Kapılı, onun için de onu bu zor zamanlarında ölene kadar da olsa yalnız bırakmayacağını söyledi. Halime Kapılı, kanser hastalığının bakımı ne kadar zorlansa da, ne olursa olsun gerekirse temizliğe gittiğini, evde pişen ne varsa onunla paylaşacağını ifade etti.


Şu anda kanser hastası olan ve eski kiracısının evinde kalan Suriyeli Hülya Rumeli ise kendisinin daha önce yaptıklarını hiç kimseye karşılıklı olarak yapmadığını, ancak düşünce de kimseden görmediği iyiliği kiracısından gördüğünü belirtti. Kendisini bu zor zamanında yalnız bırakmayan Halime Kapılı için dua eden Rumeli, kanser hastası olduğu için doktorun kendisini Ankara'ya sevk ettiğini, ancak maddi imkansızlıktan dolayı tedaviye gidemediğini ifade etti. Hülya Rumeli, kaldığı evin rutubetli olduğunu, bunun da hastalığını olumsuz etkilediğini söyledi. Rumeli, hem ev konusunda hem de hastalığının tedavisi konusunda yetkililerden destek bekliyor.