“AK Partiye muhalif birisin, bırak muhalefeti gazetecisin her şeyden önce, neden objektif davranmıyor, il teşkilatının yeni yürütme listesini neden eleştirmiyorsun? Yoksa sen de mi satıldın, sen de yandaşlar safına dâhil oldun!” şeklindeki gaz vermeleri, itham dolu yakınmaları, sitayişleri anlarım.


Anlamadığım şu; kimseye muhalefet ettiğim yok. Hayatta birilerin yandaş olmak gibi çabam, heyecanım olmadı. Bu düşüncemi, siyasetin yegane ismi sayın Mahir Ünal’a da söyledim, ben seversem yandan değil, candan severim.


Yandaşlık gelip geçici bir heves. Çıkara dayalı ilişkiler yumağı.


O taraklarda bezi olanlar derdine düşsün, yansın!


*


Şunu bilir, bunu söylerim, AK Partiye oy vermemiş, vermeyi de düşünmeyen biri olarak, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmeyi Mehmet Akif Ersoy bile meşrebine yedirememişken, benim derdim, öfkem kime?


Ne derseniz deyin bilmem ama, benim artık yel değirmenlerine karşı savaşacak gücüm kalmadı.
Sayın Erkoç yanlış anlama, mecazi anlamda söyledim.


Artık tahriklere, kışkırtmalara, gazlara ayıracak zamanım da yok.


Ha, şayet halen partinin il başkanı olan Erkoç’un bir siyasi eksiği, yanlışı olursa, gözünün yaşına bakmam, eleştiririm. Bir daha mahkemeye vermeye kalkışsa da…


Şu var, yürütmeye girecek çok değerli siyasetçiler, işadamları varken, onları ötelemek,  dışlamak da doğru değil. Birilerini listeye (yürütme) almazken, bazılarını da defterden sildiği, yok saydığı manasına gelir ki, bunun de hesabını verecek, sonucuna katlanacak olan il başkanı sayın Fatih Erkoç’tur.


Örneğin, bana göre bir İsmail Bildirici yürütmede, bu partiye senelerini vermiş Ali Sezal’ın oğlu Cihat yönetimde olmalıydı, eski il başkanları, bu partiye emeği sinen insanlar kapının ağzına konulmamalıydı. Kongreye bile davet edilmemeleri doğru değildi mesela…


Ama patron, son sözü söyleyecek, dengeleri muhafaza edecek, taşları yerine oturtacak, yeni vitrinlere yer açacak, yeni ufuklara yelken açacak Erkoç’tu, ben değil…


*


İsterseniz şu çok tartışılan, bir iş yapamaz, merkezden uzak denilen AK Parti il teşkilatı yürütme listesine bir göz gezdirelim. Yorumlara devam ederiz bilahare…



Mehmet Akif Kahveci            - Siyasi ve hukuki işler başkanı
Mehmet Eken                          - Teşkilat başkanı
Ahmet Özdemir                       - Seçim işleri başkanı
Vahit Bağcı                              - Tanıtım ve medya başkanı
Turan Arpasatan                     - Dış ilişkiler başkanı                  
Figen Güner                             - Sosyal işler başkanı
Ramazan Tutlu                        - Yerel yönetimler başkanı
Ökkeş Gözükara                      - Ekonomi işleri başkanı
Mücahit Kabakçı                     - Halkla ilişkiler başkanı
M.Uğur Dilipak                        - Mali ve idari işler başkanı
Muhammed Aydoğar              - AR-GEbaşkanı
Cüneyt Doğan                          - İl sekreteri


*


İşte o sözü edilen, bazıları tarafından kabul görmeyen, bazıları tarafından da olumlu karşılanan liste bu…


Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, liderler, başkanlar genellikle ekibi ile çalışırlar.


Şunu kabul ederim, hangi görevde olursa olsun, hangi sorumluluğu üstlenirse üstlensin, koltuğa oturan kendi ekibi ile çalışır ve bunu da kendine hak sayar.


Tabi ki dengeleri koruyacak, gelecek için kafasında tasarladığı projeleri hayata geçirebilmek için satrancın taşlarını iyi belirleyecek, şahı da bilecek, piyonu da…


*


Bildiğim şey şu, herkes kendi işini daha iyi bilir.


Araya girip bir kısa not düşecek olursam, “Ben varsam parti var, yoksa..!”


Bu yanlış ve AK Parti terbiyesi ile bağdaşmayan düşünce.


Neyse…


Ben bile, büroma elaman alırken, gazeteme ilan veya reklâm düşünürken, pazarlık ederken, tabi ki çıkarımı, kazancımı düşünürüm. Kimse kimseye durduk yerde öpücük bile vermezken, biz bu yürütme kurulu ile sorumluluk üstlenen Başkan Erkoç’a başarılar dilemek, ona süre tanımak, ona fırsat vermek için imkân ve zaman tanımalıyız.


Ha, primi iyi kullanamadı mı, verilen imkânları ve zamanı iyi değerlendiremedi mi, siyasi manada temsilde sınıfta mı kaldı, o zaman hep birlikte Kıbrıs Meydanında ipe çekmeye hazır olun!


Lakin son sözü yazmam gerekirse, şayet birini öldürmeye niyetliyseniz, kurşuna dizecekseniz, ilk kurşunu hiç günahı olmayan sıksın!


Okey mi şekerim!


Mehmet FİSKECİ / FİSKE TAŞI
KAYNAK: Maraş Gündem 29 Mayıs 2012 Salı [email protected]


 


İŞTE SEÇİMİ KAZANAN LİSTE:


 


İL BAŞKANI: Fatih Mehmet Erkoç


 


YÖNETİM KURULR ASİL ÜYELERİ: Abdullah Kalın, Ahmet Özdemir, Ahmet Say, Ayla Doğan, Ayşe Işın Yaldız Gürpınar, Beyza Bayazıt Demirkol, Cüneyt Doğan, Emin Üçgöz, Ergün Dalyan, Erol Arslan, Esra Bakır, Esra Solak, Fatma Tufan, Fatma Kılınçkıran, Fehmi Kocabaş, Feyza Ramazanoğlu, Figen Güner, Fikri Aydın, Hakan Kuybu, Hamit Yıldırım, Hatice Bülbül, Hilmi Yabasun, İsmail. Gözüakça, İsmail Bildirici, İsmet Kılıç, Kezban Bürkek, Mehmet Eken, Mehmet Gökkız, Mehmet Akif Kahveci, Mehmet Emin Arıkan, Mehmet Uğur Dilipak, Muhammed Aydoğar, Muharrem Erantepli, Mustafa Taş, Mücahid Kabakçı, Osman Baysal, Osman Çullu, Ökkeş Gözükara, Rabia Palabıyık, Ramazan Tutlu, Selma Dayısıoğlu, Seydihan Bozdoğan, Şeref Özsoy, Şükran Kaya, Turan Arpasatan, Vahit Bağcı, Yasemin Ayranpınar, Yaşar Şerbetçi, Yusuf Kökünüz.


YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Mustafa İlgin, Ramazan Yavuz, Yasin Aslan, Erol Binici, Murat Arifoğlu, Hatice Koç, Mehmet Akif Dağlı, Mehmet Akbaş, İsmail Yüce, Cengiz Kar, Hacı Mehmet Gökoğlan, İsmail Doğan, Zeki Bayır, İsmail Timurbanka, Mehmet Işık, Sümeyye Yücel, Hasan Hüseyin Hançerkıran, Zekeriya Simsar, Halis Kalli, Ahmet Tat, Akif Yenen, Muhammet Esad Demir, İsmail Kaba, İsmet Sarı, Ercan Yeter, İlhami Özpolat, Abdurrahman Aksu, Erdoğan Yeninar, Cuma Nergiz, Arif Torun, Necati Tekiş, Hüseyin Topçu, Kamil Elma, Bahattin Tutyemez, Halil Bayır, Kadir Avşar, Recep Boztaş, Mustafa Mazı, Hasan Zelhaoğlu, Adem Gümüş, Ökkeş Kaykusuz, Celal Paksoy, Ali Ergen, Cuma Kiraz, Mustafa Gençay, Duran Eryılmaz, Mehmet Fatih Akmaz, Mustafa Akar, Şeref Pınarbaşı, Muhammed Hanifi Özdemir.


İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ: Erkan Malkan, Ahmet Tombul, Fatih Çakıroğlu, Remzi Yenipınar, Sadi Yenitürk.


İL DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ: Hasan Basri Kemaloğlu, Nuri Demirbanka, Hakan Kiraz, Fatih Sarıtürk, Mustafa Güneş.


DEMOKRASİ VE HAKEM KURULU ASİL ÜYELERİ: Cafer Tatlıbal, Haydar İncimez, Halil Boğar.


DEMOKRASİ VE HAKEM KURULU YEDEK ÜYELERİ: Mehmet Kısakürek, Cemal Tanrıverdi.


BÜYÜK KONGRE ASİL DELEGELERİ: Fatih Mehmet Erkoç, Mustafa Poyraz, Nursel Reyhanlıoğlu, Necati Okay, Mustafa Özsoy, Yunus Kaan Kısaca, Feyzi Kaynak, Talhat Koksa, Şaban Avcı, Seydihan Bozdoğan, İbrahim Mesut Ganidağlı, Veli Çetinkaya, Emirhan Bilen, Kamil Ayrılmış, Mehmet Akif Kahveci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Metin Doğan, Fatih Kiraz.


BÜYÜK KONGRE YEDEK DELEGELERİ: Mehmet Uğur Dilipak, Cüneyt Doğan, Ali Erdemoğlu, Süleyman Şerbetçi, Turan Arpasatan, Yakup Gökçe, Ahmet Özdemir, Yaşar Şerbetçi, Ramazan Tutlu.