Delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu demiş ya Köroğlu. Sanki bu zamanları da görmüş söylemiş mübarek.


Teknoloji ilerleyince, zaten işi olmayanın, emekli olanın aman boş duracağıma gazetecilik yapayım dediği mesleğimiz biraz daha başıboşların saldırısına uğradı.


Esnafı, tüccarı, öğretmeni bu dışardan çok sihirli görünen mesleğimize dijital ortamla birlikte yağdı. Bunun önüne geçecek maalesef babayiğit bir idareci yok.


İşi sadece gazetecilik olan bilhassa yerel medya’nında dijital ortam, ajans muhabirlerinin haberleri, kurumların sitelerindeki haberleri araklayıp kendi sitelerine koymaya başlamasından sonra, dışardan gelip de ahkam kesenlere de diyecek fazla bir sözümüz yok aslında.


Kopyala yapıştır işlem tamam.


Çoğunun eline kalemi versen, ya da önüne bilgisayarı koysan, hele memleketin şu meselesini gündeme getirecek bir yazı yaz desen kem-küm’den başka bir şey çıkmaz.


Ya da, bizden sonra yetişecek gençlere bir şeyler bırakalım edasıyla, bilme hangi şehrin Basın Müdürünün yazdığı yazıyı araklayıp tefrika halinde yayınlar.


Başkan, Vali ya da memleketin önde gelen sanayicilerini toplantısı dışında bir yerlerde de görünmezler, ama siyasetten ticarete kadar her şeye burnunu sokarlar.


Bunlar artık fazla lafı edilecekler sınıfından çıktı aslında.


Çıktı da ne halt etmeye yazdın, ya da ne demek istiyorsun diyecekler elbette çıkacak.


Vallahi hiç kimseye bir şeyler demek istemiyorum.


Sadece Belediyenin web sitesinde dolaşırken, Kent Konseyi Belediye Başkanını ziyaret etti başlıklı bir haber görünce, hele şunlara bir dokunayım diye bilgisayarın başına oturunca, bir de baktım ki yukarıdakileri yazmışım.


E okuyunca da silmeye kıyamadım.


Kim ne anlarsa anlasın artık.


Esas konu Kent Konseyi.


Vali’yi ziyaret ettiniz, anladık. Başkan zaten her zaman elinizin altında değimli, ne diye adamı boş yere meşgul ediyorsunuz.


Kent Konseyi seçim konuşmasında, Zeynep Arıkan demedi mi Belediye’siz olmaz diye. Başkan da demedi mi, Zeynep’ten başkası seçilirse ben konsey monsey tanımam diye.


Başkan Zeynep Arıkan’a, Arıkan’da yürütme kuruluna söyler ne söylenecekse işler yürür gider.


Memleketin daha mühim işleri varken, Başkan’ı amaçsız ziyaretlerle meşgul etmeyiniz efendim.


Önemli Not:


Sayın Zeynep Arıkan. Geçtiğimiz dönem Mehmet Dobaoğlu  adıyla kent konseyi yürütme kurulunda olan zat’ın, gerçek Mehmet Dobooğlu’nun vekil danışmanı olması ve yalanının ortaya çıkması nedeniyle, bu seneki yürütme kurulu adaylığında ismini Mehmet Doba olarak yazdırdı.


Şimdi kent konseyinin org’la biten web sitesinin yürütme kurulunun tanıtıldığı bölümde, 10. sırada Mehmet DOBAOĞLU diye yazarken, Genel Kurul üyeleri listesinin 195. sırasında Mehmet DOBA ismiyle yazılmaktadır.


Gerçekte Mehmet DOBAOĞLU diye biri yoktur ve bu iş yalan beyandan sahtekarlığa kadar bir çok yanlışlıkları bünyesinde barındırmaktadır.


Siz kent konseyinin başı olarak, mutlaka bir şeyler biliyorsunuzdur..


Bize de anlatsanız, biz de sahte isimle sağa sola nasıl dadanılır öğrensek diyorum…


 


ABİD VANLI


(KAYNAK: www.havadismaras.com'dan alınmıştır.)


e-mail: [email protected]