Burası Türkiye, sabah erken kalkan ecdadımıza küfür etmeyi kendisine bir görev addederek, Osmanlı'dan başlar bugünkü dedelerimizden çıkar..


Televizyonlardaki Muhteşem rezalet dizileri, Osmanlı Padişahlarını deli gösteren sinama filmleri, tiyatro oyunları, yazılan yüzlerce sapık kitaplara alışmıştık ama böylesine değil..


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini komünistlerden kurtarmak için muhafazakar bir yönetim istiyorduk, İnaçlı imanlı bir kadro istiyorduk.. öyle de oldu.. mu ? yoksa geçmiş yönetimi arar hale mi ? geldik !...


İmam, cami imamı , bu imam isminden rahatsız olan kesim , zaman zaman Sütçü İmam ismini kötülemek için çeşitli söylentileri ortaya atarak akılları ile dalga geçmeye çalışırlar bugüne kadar benzeri oyunları çok gördük..


Oysa Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Şam’a kadar uzanan bir bölgede İmam ismi çocuklara yaygın olarak vurulan isimdir.. Sütçü İmam Camii imamı değil, adı imam, Süt – simit sattığı içinde “Bana gazeteci Bekir “ dedikleri gibi, ona da Sütçü İmam demişler..


İslam dininden uzak, Allah ve İman ismi istemeyen bir kesim zaman zaman ortaya mesfetsiz söylemlerini atar, sonra da gülmeye çalışırlar.. İmam ismi ile alay ederler ki İmam demek önder kişi demektir.. Lider kişi demektir.. Toplumun lideri imamdır..


İmam ‘a gıcıklığımız var diyemezler, Türkiye deki camii imamını karşılarına almamak için ama, Sütçü İmam ismini istemediğini her zaman açıkça da söylerler.. Sütçü İmam ismi ile dalga geçmeye çalışırken gülünç duruma kendileri düşerler..


Türkiye de ilk defa milli mücadelenin ilk kıvılcımını çakmak için sağ elini belindeki Karabağ tabancasına götürerek, “ Bire dinsizler, Bire köpek soyları” diyerek ya Allah , ya bismillah diyerek tabancasını ateşlemesi ile Türkiye de milli mücadeleyi başlatan o yiğit , o Kahraman için öngörülen, pire gillerden bir böcek’ verilen isim.. yakıştı mı ? bu ilim adına da olsa yakışmadı, bu ayıp bize yeter…!


Sütçü İmam’ı küçük düşürmek için yapılan bir çalışma ise çok yanlış, değil de İmam ismi ile alakalı gıcığımız var diyorsanız ki o da insanı dinden çıkarır.. Sütçü İmam Böcek olsun herkes buna gülsün diyorsanız , Allah korusun imam’la alay eden gülen dinden çıkar..


Önceki gün KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, 20 kuruluş yıl dönümünde pire gibi bir böceğin ismine sütçü imam ismini verildiğini açıklayarak girdi.. ki Kahramanmaraş basın bomba düştü.. ilk tepki de oradaki gazeteci arkadaşlarımızın bazılarından geldi..


Kahramanmaraş Basın ‘ı Sütçü İmam ismine , böyle büyük bir Kahraman’ın isminin bir böceğe verilmesinin çok yanlış olduğunu dile getirdi ve tepkisini çok fazla sert olarak gösterdi..


Bit veya Pire kadar bir böcek , Bulunduğu yer Mersin, ismi ise “Epuraea sutcuimamun” Avgın, Lason diyerek isim tescili yapıldı.. Pire Sütçü İmam Üniversitesi..


Üniversite sorusu çıktı karşımıza Sütçü İmam kimdir ?


A-    Milli Mücadelede bir Kahraman  B- KSÜ Üniversitenin ismi,  C- Sütçü İmam Lisesi  D- Epuraea sutcuimamun


Yani bir pire kadar böcek olan isim tescilli olduğu için D derseniz üniversite sınavlarından puanı kaptınız , yok Milli mücadele Kahramanı veya başka isimleri söylerseniz yandınız ?.. böyle bir rezalet olamaz..


Vallaha bizim aklımız ermiyor.. Bugüne kadar Sütçü İmam İsmini kaldıralım, Sütçü Beygiri diyenler olmuştu, ama Pire kadar bir böceğe bu ismi veren çıkmamıştı. Ne diyelim akademik çalışma imiş vatanı, milleti kurtardı , emeği geçenlere teşekkür etmek bize düşmüyor ?... Elinize sağlık bitli aaa pardon böcekli üniversitesi.. demek de bizim görevimiz değil onu diyenler diyor.. biz ise bu isim bize yakışmadı.. sayın rektör diyorum.. biz dünyaya ürün satacağımız buluşlara imza atmalıyız, bitle pire ile uğraşmamamız gerekir..


KSÜ öyle buluşlara imza atmalı ki kısa sürede dünyada aranan ürünlerden olmalıdır.. eğer umudumuzu pireye bağladık ise vay halimize , vay diyorum..


Bırakın artık Sütçü İmam ismi ile uğraşmayı da somut ortaya bilim koyunuz diyorum..


Sabah halk ,”Hepimiz Sütçü İmam’ız “ diyerek tepki koymaya başladığında bunun altından kalkamazsınız !.. benden söylemesi...


İyi günler...


BEKİR DOĞAN


KAYNAK: Kahramanmaraş gazetesi