Cebit Bilişim Eurasia'da Türkiye'de ilk kez görücüye çıkan ürünler arasında, Vestel'in 3.0 GHz Intel işlemci kullandığı Kronos Serisi masaüstü bilgisayarları, Gilletin 5 bıçaklı traş yüzeyi Gillette Fusion Power ve Defne Bilgi İşlem tarafından geliştirilen telefona cevap vermeden, arayanları karşılama özelliğine sahip Papağan, Çağrı Dağıtım ve Sesli Mesaj Sistemi de bulunuyor.

VESTEL'DEN OYUN TUTKUNLARI İÇİN KRONOS SERİSİ

İlk kez Cebit fuarında sergilenen Vestel'in yeni “Kronos Serisi” masaüstü bilgisayarlarında, en üst seviye Intel işlemci olan Intel 3.0 GHz, işlemci kullanılıyor. SLI teknolojisi ile desteklenen Kronos Serisi, geniş çözünürlüğe sahip hızlı oyunseverler için tasarlandı.

Öte yandan, dünyacaünlü video oyunları devi Nintendo ile de işbirliğine giden Vestel, Nintendo'nun kullanıcı hareketlerini algılayan kumandası ile oyuncuların oyunun bir parçası haline geldiği yeni “Nintendo Wii”yi de bayiilerinde satışa sunacak.

Nintendo Wii paketi içinde tekli veya eşli oynanabilecek tenis, boks, beyzbol, golf ve bowling oyunları bulunacak.

GILLETTE'DEN 5 BIÇAKLI TRAŞ KEYFİ

Gillette'in yaratıcı dizaynından dolayı İnnovasyon Bölgesi'nde sergilenen yeni ürünü Gillette Fusyon, 5 bıçaklı traş yüzeyi, 1 adet düzeltici bıçak ve geliştirilmiş bıçak geometrisi ile Cebit Fuarı'nı ziyaret eden erkeklerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri oldu.

Gillette'in "5 Bıçağın Konforu, 1 Bıçağın Hassaslığı” sloganı ile sunduğu Gillette Fusyon Power ise pille çalışan ilk ıslak traş makinası olma özelliği taşıyor. Gillette Fusyon Power, sapındaki mikroişlemci sayesinde, pili azaldığında göstergesiyle kullanıcısını uyarıyor, voltaj düzenleyici özelliğiyle de eş dalgalarla titreşim sağlayarak traş boyunca aynı performansı gösteriyor.

PAPAĞAN, SİZİN YERİNİZE KONUŞACAK

Defne Bilgi İşlem tarafından geliştirilen, Papağan, Çağrı Dağıtım ve Sesli Mesaj Sistemi, telefona cevap vermeden, arayanları karşılayan ve mesaj bırakmak isteyenlerin mesajını alabiliyor. Papağan, Cebit'in en işlevsel ürünlerinden biri olarak tanımlanıyor.

Şu anda İsviçre, Almanya ve Fransa'da hizmet veren Papağan, bırakılan mesajları, arayan numara bilgisiyle birlikte elektronik posta olarak bilgisayarınızdan dinleyebileceğiniz formatta gönderiyor. Papağan, konuşulanı anlama (SR, Speech Recognition) ve ses sentezleme (TTS, TeXt to Speech) özelliğiyle bayan veya erkek sesiyle sürekli değişen metinleri okuma yeteneğine sahip bulunuyor.


Editör: TE Bilisim