Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Mesleki Eğitim Fuarı (METEF) ve şehirde bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek 1'inci Bilim ve Proje Fuarı'nın açılışı törenle yapıldı. Kahramanmaraş Fuar Merkezi'ndeki (KAFUM) fuara 120 okuldan 223 proje katıldı.

KAFUM'da düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Dalkıran mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkat çekti.

Fuarda öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerinin sergilenme imkânı bulduğunu ifade eden Dalkıran, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde eğitim kurumlarının gerçekleştirdikleri projelerin eğitimde kaliteyi artırma bir paylaşım ortamı oluşturması bakımından önem taşıdığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın AB projelerinde 14 koordinatörlük ile Türkiye genelinde İzmir ve İstanbul'dan sonra üçüncü sırayı aldığını hatırlatan Dalkıran, koordinatörlük teklifi ve ortaklık teklifi toplam proje sayılarına bakıldığında da beşinci sırada yer aldıklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de, amaçlarının çağdaş eğitim stratejileri çerçevesinde öğrencileri bilimsel çalışmalara teşvik etmek olduğunu söyledi.

Akgül, öğrencilerin bilimsel etkinliklerine katılımlarını sağlayarak, ezberci değil, mucit öğrenci yetiştirmeyi istediklerini kaydetti.

Türkiye Leonardo da Vinci Projeleri Koordinatörü Hüseyin Galip Küçüközyiğit ise fuardaki projelerin Kahramanmaraş adına Türkiye ile yarıştığımı dile getirerek, şehrin 2004 yılında bu yana proje konusunda önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır da, projelerin yapıldığı yerde kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan projelerin sanayi alanında hayata geçirilmesinin doğru olacağını vurgulayan Tanılır, projelere sanayicilerin de ilgi göstermesini istedi.

Mesleki ve teknik eğitimin önemine de vurgu yapan Tanılır, Kahramanmaraş Valiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Mesleki Eğitim Yerleşkesi'nde bu açıdan büyük önem taşıdığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından 120 okuldan 223 projenin katıldığı fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Fuarı gezen davetliler proje sahiplerinden eserleri hakkında bilgi aldı. Fuar 8 Haziran tarihine kadar devam edecek. (Cihan)