MANİSA'da 48 internet kafeye, 18 yaşından küçüklerin oynaması yasaklanan ‘Metin 2’ oyunu için denetim yapıldı. 18 kafeye oyunu küçük çocuklara oynattıkları için Kabahatler Kanunu'na göre 143'er lira ceza kesildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla internet kafelerdeki denetimleri sıklaştırdı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerine yakın 48 internet kafede denetim yaptı. Yapılan denetimlerde, internet kafelerde öğrenci bulunup bulunmadığı ve 18 yaşından küçükler için yasaklanan şiddet içerikli ‘Metin 2’ oyununun oynatılıp oynatılmadığı kontrol edildi. 18 internet kafeye, öğrenci ve küçük yaşta çocuk bulundurdukları, ruhsatsız oldukları, pencereleri perdelerle kapattıkları ve ‘Metin 2’ oyununu oynattıkları gerekçesiyle Kabahatler Kanunu’na göre 143'er lira para cezası kesildi.

Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Onar, amaçlarının öğrencilerin ders saatlerinde internet kafelere gitmesini engellemek olduğunu belirterek, denetimlerin savcılık izniyle yapıldığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge doğrultusunda şiddet içeren oyunların özelikle de ‘Metin 2’nin 18 yaşından küçüklere yasaklandığını hatırlatan Onar, bu tür oyunların çocuklarda bağımlılık yaptığını, şiddete yönlendirdiğini ve psikolojilerini etkilediğini kaydetti.

Hasan Onar ayrıca ailelere de çağrıda bulundu. Onar, “Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, internet kafelere yanlarında ailelerinden biriyle gitmelerini istiyoruz. Ailelerimizin de internet kafelere giden çocuklarını izlemeleri gerekmektedir. Teknolojiyi takip etmek güzeldir. Ancak beraberinde getireceği olumsuzluk kimi zaman ailelerimizin üzülmesine neden olabilir” dedi.


Kaynak:İlker KILIÇASLAN-MANİSA-(DHA)

Editör: TE Bilisim