Cep telefonlardaki efsane yılan oyunu ile farkında olmadan kendinizi tehlikeye atıyor olabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde önemli antivirüs firmalarından Symantec ve F-Secure'den çok ilginç bir uyarı geldi. İlk cep telefonu modellerinden beri pek çok kişi tarafından severek oynanan meşhur Yılan oyununun Android işletim sistemli telefonlar için çıkarılmış ücretsiz versiyonunun aslında bir casus yazılım olduğu iddia edildi.

Android Market'ten ücretsiz olarak indirilebilen oyunu kurarken istenen e-posta ve şifre'nin aynı firmanın ürettiği başka bir yazılıma girildiği anda kullanıcının lokasyona bilgisine ulaşılabildiği bilgisi verildi.

Yani siz masumca yılan oyununu oynarken arka planda telefonunuzun GPS özelliği kullanılarak o anda nerede olduğunuz anlık olarak şirketin merkezine iletiliyor. 5 dolara satılan GPS Spy adlı yazılım aracılığıyla da kayıt esnasında girilen bilgileri bilen herhangi bir kişi sizi anlık olarak izleyebiliyor.

Oyunun üretici firması Androlib, bu durumu internet sayfasında açık olarak yazmış olsa da oyunun sizin GPS bilgilerinizi gönderirken hiçbir bildirim yapmaması sebebiyle bir nevi truva atı (trojan) olduğu yönündeki görüşler ağırlık kazanıyor.

Android işletim sistemi kullanan telefon sahiplerinin dikkatli olmasını öneriyoruz. Zira eşiniz, patronunuz veya günlük hayatta sıkça görüştüğünüz herhangi bir kişi bir anlık boşlukta çaktırmadan bu uygulamayı telefonunuza yükleyebilir ve attığınız her adımı anlık olarak gözleyebilir. Üstelik sadece 5 dolara...

Telefonunuzda yılan oyunu var mı? (CNET Türkiye)