Ulusal Kriminal Bürosu'nun görüntülerdeki kişiler Baykal ve Baytok değil açıklaması tartışma yarattı.

Büro yetkilisi ve Baykal'ın avukatının bugün düzenlediği basın toplantısında "kaset montaj ve o görüntülerdeki kişiler Deniz Baykal ve Nesrin Baytok" değil şeklindeki açıklamasına tepki geliyor.

Adli Tıp Uzmanı ve Eski Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Atasoy, Ulusal Kriminal Bürosu'nun yaptığı incelemeye ve açıkladığı sonuca karşı çıktı. Atasoy "Kasetin aslı olmadan görüntü sahte denilemez" dedi. Atasoy ise konuyla ilgili olarak NTV'ye yaptığı açıklamada, "İnternette dolaşan bir görüntü üzerinden hiçbir bilirkişi görüş beyan edilemez, inceleme ancak orijinal kaset üzerinden yapılabilir. Nasıl el yazısında fotokopi üzerinden inceleme yapılamıyorsa ses ve görüntü de ancak gerçek belgeler üzerinden incelenebilir. Kasetin aslı incelenmeden sahte denilemez" yorumunda bulundu.

'AÇIKLAMA NEDEN ŞİMDİ YAPILDI?'

Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere dair yapılan karşı açıklamalarının zamanlamasına dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Bu açıklamalar, herşeylerini Baykal'a endeksleyen kişilerin yaptığı bir hatadır" dedi.

Gök şöyle konuştu: "Zamanlaması manidar, pazartesi yapılsa kimsenin ilgisi çekmezdi. Asıl sorulması gereken Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgisi var mı yok mu? Bunu önemsiyorum. Zamanlama açısından doğru olmadığını düşünüyorum... Her şeyini Deniz Baykal'a endeksleyen kişilerin yaptığı bir yanlıştır bu..."

GAZETECİ MUTLU: 'O BEN DEĞİLİM' DEMELİ

Gazeteci Mustafa Mutlu ise Canan Arıtman'ın sözlerine "Canan Hanım'a kırıldığım şeyler var sözleri arasında. Ben de Baykal'ın 'hayır o ben değilim' demesini bekleyenlerdenim, bunu demiyor. Canan Hanım'a göre demiştir, biz anlamıyoruz. 'Vallahi billahi' de demesine gerek yok. 'O ben değilim' diyecek. Hemen inanmaya hazırız. Kalkıp da bunu söylediğim için ahlaksızlıkla suçlananlar arasında olmayı da çok yadırgadım. CHP'li bir siyasetçiye yakıştıramadım" şeklinde yanıt verdi. (Mynet)
Editör: TE Bilisim