Turkcell Mobil Gelecek Yarışması'nın tanıtım toplantısı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) gerçekleştirildi. Yarışma ile yenilikçi genç beyinlerin sunduğu özel projeler ödüllendirilecek. Bu sayede de yeni teknoloji şirketlerinin oluşturulması desteklenmiş olacak.

Toplantıda Turkcell Kıdemli Danışmanı Dr. Mustafa Aykut, bilgi ve iletişim teknolojisinin gelişimini ve Turkcell'in mobil iletişim ve teknoloji dünyasındaki yerini anlattı.

Yenilikçi genç beyinlerin sunduğu özel projelerin ödüllendirileceği Mobil Gelecek Yarışması ile teknoloji şirketlerinin oluşturulması destekleniyor. Beş ayrı ödül kategorisi bulunan yarışmada, önerilen çözüm ve hizmetin sağlayacağı 'bireysel yarar', 'kurumsal yarar' ve 'toplumsal yarar'a göre 'En İyi Teknoloji', 'En İyi İş Modeli' ve 'En İyi Akademik Çalışma' kategorilerinde her dalın birincisine 30 bin YTL tutarında para ödülü verilecek. Üniversite öğrencilerine yönelik tasarlanan yarışmaya bireysel olarak başvurulacağı gibi, bir çalışma grubu olarak veya firma adına da başvurulabiliyor.

Türkiye'nin kendi alanında en büyük teknoloji yarışması olan "Mobil Gelecek Yarışması"nın tanıtım toplantıları Erzurum, Adana, Trabzon, Ankara ve Van'daki üniversitelerde Mayıs ayına kadar devam edecek.