Savcılar cumartesi günü emniyet müdürleriyle toplantı yaptı. Adresler ve operasyonların ayrıntıları belirlendi. Mahkemeden karar çıkartıldı. Oluşturulan 40 ekibin amirlerine kapalı zarflar verildi. Zarflar operasyon başlayınca açıldı.

Ergenekon soruşturmasında son büyük operasyonun planları geçen cumartesi günü yapıldı, operasyona 40 ayrı ekip katıldı.

Savcılık yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyon öncesi geçen cumartesi günü, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın ile bazı emniyet görevlileri, operasyona ilişkin bir toplantı yaptı.

Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu adliye binasında yapılan ve akşam saatlerine kadar süren toplantıda, dün gerçekleştirilen operasyonda hangi adreslere gidileceği, gözaltına alma ve arama işlemlerinin nasıl olacağı detayları ele alındı.

Alınan önlemlerle bilgi sızması önlendi

Toplantıdan bir gün sonra ise İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gözaltına alınacak kişilerin adreslerine ilişkin arama kararı çıkartıldı. Bu karar doğrultusunda, her biri 120 ya da 150 kişiden oluşan ve savcıların da yakından takip ettiği 40 ayrı ekip, çeşitli adreslere operasyon düzenledi.

Ekip amirlerine kapalı birer zarf verildi. Bilgi sızmasını önlemek için zarflar ekipler yola çıktıktan sonra açıldı ve adresler basıldı.

Yetkililer, aynı operasyon çerçevesinde aranan üç kişiyi yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hazırlıklar pazar günü bitti İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, soruşturmada görevli 3 savcı ve emniyet yetkilileriyle 28 Haziran sabahı 10.00 sıralarında bir araya geldi.

Saat 20.00'ye kadar süren toplantıda planlanan operasyon için nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gerekli izinler alındı. Pazar günü 16.00'da biten hazırlıkların ardından savcılar Ankara'ya hareket etti. Görevlendirilen ekipler ise dün sabah 05.00'te harekete geçti.