‘Cep’ten eşinin sevişmesini dinledi, boşanma davası açtı....CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın başına gelen olayın benzerini kaçamak sırasında yaşayan 34 yıllık evli adama eşi boşanma davası açtı...

1974’te evlenen Filiz K. ile Ahmet K. arasındaki ilk boşanma davası 6 yıl önce açıldı. Eşi Filiz K.’nın kendisine bıçakla saldırdığını, yersiz hırçınlıkları olduğunu öne süren Ahmet K., şiddetli geçimsizlik nedeni ile boşanmalarına karar verilmesini istedi. Davaya verdiği yanıt dilekçesi ile boşanmak istemediğini belirten Filiz K., evliliklerindeki sorunların eşinin kusurlu davranışlarından ve kendisini sürekli aldatmasından dolayı meydana geldiğini iddia etti. Mahkeme, Ahmet K.’nın açtığı boşanma davasını reddetti. 4 yıllık sürede düzelme olmayınca bu kez davayı açan Filiz K. oldu. Kocasının kendisini kiracıları olan kadın ile aldatmaya başladığını öne süren Filiz K. “Olayın tanıdıklar ve çevre tarafından duyulması üzerine taşınmak zorunda kaldık” dedi. Filiz K.’nın dilekçesindeki bir ayrıntı ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın bir süre önce yaşadığı telefon dinleme olayını çağrıştırdı.

‘No’ yerine ‘Yes’ tuşuna bastı

İddiaya göre, kızından gelen telefonu kapatmak isterken No tuşu yerine Yes tuşuna basan Ahmet K., eşi ve çocukları tarafından 2 saat boyunca canlı olarak dinlendi. Filiz K. dilekçesinde bu olayı şöyle anlattı: “Kızım bir gün babasını aradı. Babası kızının çağrısını görünce heyecanlandı ve yanlışlıkla No tuşu yerine Yes tuşuna bastı. Telefon 2 saat açık kaldı. Ben ve kızlarım eşimin bir kadınla çok özel konuşma ve sevişmelerine şahit olduk.” Boşanmalarına karar verilmesini isteyen Filiz K. ayrıca 500 bin YTL’si maddi, 50 bin YTL manevi tazminat ile birlikte 550 bin YTL tazminat ile aylık 2 bin YTL nafaka talebinde bulundu. (Yüksel KOÇ / Vatan)