TÜBİTAK, uzay araştırmaları alanında tezli yüksek lisans yapmak üzere yurt dışına burslu öğrenci gönderecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TÜBİTAK, 11. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısında alınan karar gereği ''Ulusal Uzay Araştırmaları Programı'' çerçevesinde Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarının uzman ve araştırmacı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yurt dışına uzay araştırmalarında tezli yüksek lisans yapmak üzere burslu öğrenci gönderecek.

Son başvuru tarihinin 22 Şubat 2008 olarak belirlendiği programa, lisans öğrenimlerinde son sınıfa geçmiş olanlar, lisans öğrenimini tamamlamış olanlar, bir yüksek lisans programına kayıtlı ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış olanlar başvurabilecek.

Bursiyer adayları koşulları sağlayan başvurular arasından, adayların lisans ağırlıklı genel not ortalamaları ve LES (ALES) eşit ağırlıklı puanları esas alınmak suretiyle, gerektiğinde alanlara göre dağılım da gözetilerek, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Değerlendirme ve Destekleme Kurulu'nca belirlenecek.

Adaylar, http://www.tubitak.gov.tr/bideb adresinden başvuru dönemi içinde erişebilecekleri sayfada istenen bilgileri eksiksiz olarak girip onayladıktan sonra başvuru formunun çıktısını alarak imzalayacaklar ve istenildiğinde BİDEB'e ulaştırmak üzere saklayacaklar.Başvuru koşulları ve program hakkında detaylı bilgi http://bideb2230.tubitak.gov.tr adresinden, program hakkında detaylı bilgi de http://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BIDEB/detayli_bilgi/DB_2230.doc adresinden alınabilecek.