Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek kente kurulan MOBESE sistemi hakkında Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın’dan bilgi aldı.

Emniyet Müdürü Cama Ali Aydın, MOBESE sistemi kapsamında kentin farklı noktalarına yerleştirilmiş toplam 21 kameranın bulunduğunu ve bunlardan hepsinden görüntü alabildiklerini söyledi. Aydın; başta trafik kazalarını önlemek, kuralları ihlal edenleri tespit etmek, suça ve suçluya doğrudan daha çabuk ulaşabilmek ve sonuç alabilmek için kurulan sistemin faydalı bir sistem olduğunu söyledi.

Vali Tanılır, kurulan MOBESE sisteminin kent güvenliğini en yüksek düzeyde sağlamayı amaçladığını ve bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi. Kent güvenliğinde, caddelerin, kavşakların, ticari alanların, konut alanlarının, şehrin giriş ve çıkışının kontrol edilmesindeki en etkin sistemin MOBESE olduğunu vurgulayan Tanılır, sistem sayesinde kente girip çıkan bütün taşıtların denetiminin yapılacağını, çalıntı araçların tespit edilebileceğini anlattı.

Kahramanmaraş kent merkezi ve çevre yollarına kurulan MOBESE kameralarında araç plakası algılama sistemi kullanılıyor. Sistem, çalıntı veya suça karışan araçların tespit edilmesinde, tescil, muayene ve ceza gibi problemleri olan araçların plakalarının tespit edilmesini sağlıyor. Plaka Algılama Sistemi ile trafikte seyir halinde bulunan araçların çalıntı olup olmadığı çok kolay bir şekilde anlaşılabileceği gibi, trafik ile ilgili birçok istatistik veri de otomatik olarak elde edilecek.

Ziyarete Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Vali Yardımcısı Servet Güngör, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Telekom Müdürü Hüseyin Donbaloğlu ve emniyet müdür yardımcıları katıldılar.