Japon otomobil üreticisi Toyota, Türkiye'de üretilen yeni jenerasyon Toyota Verso'yu Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarttı.

Bir milyar euro üzerinde yatırım maliyetine sahip Toyota Türkiye fabrikası yüksek üretim kalitesi ile tanınıyor. Sadece Türkiye’de, Toyota Adapazarı fabrikasında üretilen Yeni Toyota Verso, şık tasarım, dinamik sürüş keyfi ve konfor özellikleri ile MPV kullanıcılarının vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor.

Yeni Toyota Verso’da sportif ve güçlü dış tasarım, ince detaylarla zenginleştirilen modern iç mekan tasarımı ile birleşiyor. Toyota Easy Flat-7 koltuk sistemi, geliştirilmiş orta ve arka sıradaki üçüncü koltuklar ile daha geniş, daha konforlu yolculuk vaadediyor. Sürücü ve yolcuların farklı ihtiyaçlarını karşılamak üzere bulunan eşya saklama alan seçenekleri ve pratik kullanım çözümleri de Yeni Toyota Verso’da sunuluyor.

Yeni Toyota Verso’da çevreci ve güçlü performans sunan Toyota Optimal Drive Teknolojisi standart olarak sunuluyor. Yeni Verso’da sunulan Optimal Drive teknolojisi %20’ye varan motor performansı artışı, %14’e yakın karbondioksit (CO2) salımı ve yakıt tüketiminde azalma sağlıyor. 1.6 ve 1.8lt Valvematic benzinli modellerde sınıfının en güçlü motorları ve karbondioksit (CO2) salım oranları sunuluyor. 5 motor seçeneği ile sunulan Yeni Verso, 2.0 D-4D motorundaki 140 g/km’ den başlayan karbondioksit salımı ile 7 kişilik oturma kapasiteli araçlar içerisinde sınıfının en iyisi (110-140 HP aralığında).

Yeni Verso, 126 HP güç üreten 2.0 lt; 150 ve 177 HP güç üreten 2.2 D-4D turbo dizel teknolojilerinin yanı sıra 1.6 lt ve 1.8 lt Valvematic teknolojisiyle donatılan benzinli motor seçenekleri ile toplam 5 motor seçeneğiyle piyasaya sunuluyor. Bu motor seçenekleri yeni 6 ileri manuel ve Multidrive S şanzımanlar ile donatılırken, 2.2 D-4D 150 HP güç üreten motorda yeni otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor.

Yeni 1.6 lt valvematic motoru ile Yeni Verso eskisine oranla 22 HP daha fazla güç (132 HP), 20 gr daha az karbondioksit salımı (158g/km) ve 6.7l/100km yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni 1.8 lt valvematic motor ise 18 HP daha fazla güç üretirken, 6 ileri manuel şanzıman seçeneğinde 162g/km karbondioksit salımı ve 6.9l/100km yakıt tüketimi, multidrive S seçeneğinde ise 164g/km karbondioksit salımı ve 7.0l/100km yakıt tüketimi sağlıyor.

Yeni jenerasyon dizel motor seçeneklerinden 2.0 D-4D’nin (150HP) karbondioksit salımı seviyesi, katalitik konvertör kullanıldığında 140 g/km, dizel partikül filtresi kullanıldığında ise 146 g/km seviyesine çekiyor. 2.2 D-4D dizel motor ise, güç artışını kullanılan Toyota D-CAT teknolojisi sayesinde 178 g/km karbondioksit salımı ve 6.8l/100 km yakıt tüketimi ile birleştiriyor. Toyota D-CAT ve dizel partikül filtreleriyle donatılan tüm dizel motor seçenekleri Euro 5 standartlarına uyum gösteriyor.

Yeni Verso gücü, çevreciliği ve geniş iç hacminin yanı sıra artık çok daha güvenli. Yol tutuş ve sürüş dinamiği artırılan Verso, en yeni yaya ve yolcu güvenlik özellikleri ile yolcularını güvenliğini en üst seviyede tutuyor. Euro N-CAP’ten 5 yıldız almak üzere tasarlanan Yeni Verso, sert ve darbe emici karoseri ile yüksek aktif, pasif ve yaya çarpışma güvenlik özelliklerine sahip. Yeni Verso’nun aktif güvenlik sistemleri arasında, EBD ile desteklenen ABS fren sistemi, direksiyon destekli araç denge kontrol sistemi (VSC+), TRC; pasif güvenlik sistemleri arasında ise sürücü, yolcu, yan, diz ve perde hava yastıkları olmak üzere toplam 7 hava yastığı ve aktif kafalıklar bulunuyor. Ayrıca aracın yer ve tavanında herhangi bir çarpışma sırasında şiddeti azaltıcı pedler bulunuyor.

Yeni Verso; Entry, Mid, High, High plus olmak üzere 4 farklı donanım seviyesi, 4 yeni farklı renk seçeneği, 16” ve 17” jantlar ile piyasaya çıkıyor.