Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, yöresel yemek olan tırşik tanıtımı amacıyla ''1. Kültürel Tirşik Şenliği'' düzenlendi. 


Kadirli Öğretmenevi yakınındaki alanda düzenlene şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
     Kadirli-Andırın Gelişim Platformu Derneği Başkanı Mustafa Demirci, kültürel değerlere büyük önem verilmesi gerektiğini söyledi.
     Yöreye özgü tırşik yemeğini ülke genelinde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Demirci, ''Yaptığımız bu şenlik bir başlangıç, aynı zamanda kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri. Bu tür etkinliklerle, şifalı olduğuna inanılan, doğada hiçbir zirai ilaç ve gübre kullanılmadan organik olarak yetişen tırşiğin tanıtımına katkıda bulunacağız'' dedi.
     Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise yörede ''Andırın Doktoru'' olarak bilinen tırşiğin tanıtımına yönelik düzenlenen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Halk oyunları, eski çocuk oyunları, halk ozanları atışması, motosiklet gösterileri ve Çanakkale sergisi gibi etkinliklerin düzenlendiği şenlikte, davetlilere tirşik, bulgur pilavı, helva ve turp ikram edildi.
     Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dağıtımı ile sona eren programa, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Kadirli ve Andırın'dan gelen bazı daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. AA