Kayseri'de, 50 yaşındaki biyoloji öğretmeni, organik sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenmek için yerleştiği yüksekokuldan bölüm birinciliğiyle mezun oldu.


KAYSERİ (AA) - Organik sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenmek amacıyla 48 yaşında üniversite eğitimi almaya başlayan biyoloji öğretmeni,  bölümünü birincilikle bitirdi.


Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu'nda bahçe tarımı, gıda teknolojisi, organik tarım, laborant ve veteriner sağlık  bölümlerinden 120 öğrenci mezun oldu. Sabancı Kültür Merkezi'ndeki mezuniyet törenine, öğrenciler, veliler ve öğretim elemanları katıldı.


Törende konuşan okul müdürü Doç. Dr. Hasan Yalçın, 2 yılın ardından okulu başarıyla bitirmenin heyecanını yaşayan öğrencilerin mutluluklarına ortak olmak için bir arada olduklarını söyledi.


Konuşmaların ardından mezuniyet belgeleri verilen öğrenciler, keplerini havaya fırlattıktan sonra mezuniyet sevincini yakınlarıyla paylaştı.


Organik tarım bölümünü birincilikle bitiren 50 yaşındaki biyoloji öğretmeni Süleyman Bodur, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu bölümü organik ürünler yetiştirmek için seçtiğini söyledi.


Çok çalışarak alanını birincilikle bitirdiğini dile getiren Bodur, şunları kaydetti:


"Organik tarımla hobi olarak ilgileniyordum. Kendimi bu alanda daha da geliştirmek için üniversiteden eğitim almaya karar verdim. İkinci üniversitem oldu. Öğrenmek için çalıştık gayret ettik. İçtiğimiz sudan, yediğimiz yemekten şüphelenmeye başladık ve 'en iyisi okuyalım' dedik. Aile ortamı gibi geçen okul döneminden sonra mezun olma hakkını elde ettik. Birinci olduğum için mutluyum ama genç öğrencilerin birinci olması isterdim. Bundan sonra kendi bahçemizi kuracağız ve organik ürünler yetiştireceğiz. Bizden yardım isteyen kişilere de organik tarım konusunda bildiklerimizi aktaracağız."


Törende Bodur ile dereceye giren diğer öğrencilere plaket ve başarı belgesi verildi.


(AA)