Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat, çevik kuvvet, narkotik ve asayiş polislerinin de katıldığı 400 polisle şafak vakti helikopter destekli yaptığı operasyonda 12 kişiyi gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Mahallesi Çukurova Caddesi üzerinde bir işyerine tüfekle saldırı olmasının ardından harekete geçti. Polis yaptığı araştırmada dükkana yapılan saldırıyı Bayram Ç., Sedat Ç. ve Vedat Ç.'nin gerçekleştirdiğini, çok sayıda kişinin de onlara yardım ettiğini belirledi. Bunun üzerine zanlıları yakalamak için harekete geçildi. Polis bu şahısların uyuşturucu ticareti de yaptığını göz önüne alarak narkotik polisi ve köpeğinden de yardım istedi. Bunun üzerine şafak vakti özel harekat, çevik kuvvet, asayiş ve narkotik polisinden oluşan 400 polisle birlikte operasyon için düğmeye basıldı. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Ekipler eş zamanlı olarak 22 ayrı adrese operasyon yaptı.
HELİKOPTER MOBESE'YE ANINDA GÖRÜNTÜ YANSITIYOR
Operasyon sırasında polis teknolojiyi de sonuna kadar kullandı. Mahalleyi havadan ablukaya alan ekipler, gecekondularda damdan dama kaçmaya çalışan zanlıların görüntüsünü alarak bu görüntüyü anında MOBESE'ye yansıttı. MOBESE'de görüntüleri izleyen polisler de operasyona katılan polislerle telsiz teması kurarak zanlıların kaçtığı yönleri bildirdi. Böylece operasyon sırasında kaçmaya çalışan bütün zanlıları polis eliyle koymuş gibi buldu.
Uzun namlulu silahlarla operasyona katılan özel harekat polisleri zanlıların kapısını çaldı ancak kapılar açılmayınca polis kapıları kırmak zorunda kaldı. Özel harekat polislerini karşısında gören bazı şahıslar ekiplere direnmek istedi ancak kelepçelenerek gözaltına alındı. Kaçmak isteyen bazı şüpheliler ise evlerinin bahçesinde yakalandı.
UYUŞTURUCUYU ÇOCUKLARIN YATAĞININ ALTINA SAKLADILAR
Operasyonda narkotik köpekleriyle birlikte yapılan aramada 6.5 kilo esrar, 234 kök Hint keneviri ve ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. Bir evde zanlının uyuşturucuyu yerde yatan çocuklarının yatağının altına koyduğu görüldü. Bu durum polisi bile şaşkına çevirdi. Evlerin bahçesinde ve güvercin kafesinde de Hint keneviri ekildiği görüldü. Polis bunları tek tek söktü. Operasyonda ruhsatsız silah da ele geçirildi.
Yapılan operasyonda Süleyman A., Doğan Y., Halil A., Cumali Y., Murat A., Burhan G., Mazlum U., Bayram Ç., Sedat Ç., Vedat Ç., S.Ç. ve Y.Ç. yakalandı. Zanlılar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi.(İHA)