Adıyaman’da çöpçülük yapan ve bulduğu 1 buçuk kilo altını sahibine teslim eden Abuzer Çelik, Belediye tarafından ödüllendirildi.


İnsanlık örneği sergileyen Abuzer Çelik’e Belediye Başkan Vekili Hasan Demir tarafından bir adet cumhuriyet altını ve plaket takdim edildi. Belediye Başkan Vekili Hasan Demir, Abuzer Çelik’i bu duyarlı davranışından dolayı tebrik etti.


Başkan Vekili Demir, “Kardeşimizin bu hassasiyeti çok önemli. Kendisi muhtaç iken, bir buçuk kilo altın bulduğu halde gerçek sahibini araması bize sahabe hayatındaki o duyarlı örnekleri hatırlattı. Cenab-ı Allah ömür boyu kendisine helal, bol ve minnetsiz bir geçim nasip etsin. Çocuklarına hep helal rızık götürsün. Bu yoldan ayırmasın. İnşallah bu örnekler ülkemizde ve Adıyaman’ımızda çoğalır. Millet mal çalarken, bu kardeşimiz bulduğunu evine götürmeden gerçek sahibine teslim etmekle güzel bir davranışta bulunmuştur. Allah’ın gördüğünü bilmesi, vicdanının onu buraya sevk etmesi aldığı aile terbiyesinin ve dini eğitiminin kuvvetli olduğunu gösteriyor. Allah böyle düşünen kardeşlerimizin sayısını çoğaltsın. Kendisini yürekten tebrik ediyorum” dedi.


Abuzer Çelik ise, Belediye Başkan Vekili Demir’e ödülden dolayı teşekkür etti.(İHA)