Hastanede hayatını kaybeden bir kişinin cenazesi yakınlarına rapor hazırlanmadığı için 15.5 saat sonra teslim edildi.


Adana’da kalp krizi geçirip getirildiği hastanede hayatını kaybeden bir kişinin cenazesi yakınlarına rapor hazırlanmadığı için 15.5 saat sonra teslim edildi. 9 aylık hamile kadın babasının cenazesini alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Sarıçam ilçesine bağlı Yarımca Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 55 yaşındaki Cumali Daştan 4 Temmuz 2015 günü saat 22.00’da evinde otururken kalp krizi geçirdi. Ailesi ambulans çağırdı. Eve gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yapıp Daştan’ı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’ne götürdü. Ancak Daştan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak gece saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti. Daştan’ın hayatını kaybettiğini öğrenen çocukları ve kardeşleri de hastaneye geldi. Aile arasında Daştan’ın 22 yaşındaki 9 aylık hamile kızı Emine Yılmaz’da vardı.
Aile, Daştan’ın cenazesini biran önce alıp gitmek istedi. İddiaya göre, hastane görevlileri rapor hazırlandığını söyleyerek cenazeyi vermeyip sabah almalarını söyledi. Sabah erken saatlerinde cenaze yakınları yine hastaneye cenazeyi almak için başvurdu ancak pazar günü olduğu için hastanede raporun hala hazırlanmadığı bildirildi.
9 AYLIK HAMİLE KIZI HASTANE KAPASINDA BEKLETİLDİ
Bu arada, Cumali Daştan’ın 9 aylık hamile kızı da gece hastaneyle geldiği için saatlerce hastane önünde beklemek zorunda kaldı. Güçlükle ayakta duran ve oturmakta bile zorlanan genç kadın babası için beklemeye devam etti. Gece 23.00’de hayatını kaybeden Daştan’ın cenazesi ertesi gün saat 14.30’da verildi. Cenazeyi 15.5 saat sonra teslim alan aile bu duruma isyan etti.
Cumali Daştan’ın kayınbiraderi Ali Kılıç (51) hastane yönetiminden şikayetçi olduğunu cenazenin bir türlü kendilerine verilmediğini ailenin perişan olduğunu söyledi. Daştan’ın kız kardeşi Hatice Kılıç (50) ağabeyinin cenazesinin verilmediğini çok zor durumda kaldıklarını anlattı. Aile teslim aldığı cenazeyi Yarımca Mahallesi’ne götürerek burada toprağa verdi.
Hastane yönetimi ise cenazenin neden geç verildiğinin araştırıldığını, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.


(İHA)