Meteoroloji yetkilileri, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.


ADANA (AA) - Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.


Bölge müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uydu görüntülerinden alınan veriler ve son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar Doğu Akdeniz'deki bazı illerde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak etkili olacağı belirtildi.


Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay ve kıyı ilçelerinde etkili olacak yağışın, perşembe gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak özelikle Mersin ve çevresi ile Adana'nın kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiği bildirildi.


Yetkililer ve vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.


(AA)