Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki şelaleye ulaşım için patika yol yaptırıldı. Düziçi Belediye Başkanı Namlı: "James Bond'un son filminin bir bölümünde şelale de gösterildi" dedi.


OSMANİYE (AA) - Düziçi ilçesinde Düldül Dağı eteğinde bulunan Sabun Çayı Şelalesi'ne ulaşım için patika yol yaptırıldı.


Düziçi Ovası'nın büyük bölümünü sulayan Sabun Çayı'nın Düldül Dağı eteğinde yeşillikler arasında bulunan şelaleye, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) desteğiyle Düziçi Belediyesi tarafından yaptırlan patika yol sayesinde doğa severler ve fotoğraf sanatçıları ile yerli ve yabancı turistler, bölgeye daha kolay ulaşıyor.


Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, AA muhabirine, DOĞAKA'dan aldıkları destekle şelaleye giden dağ yolunu yeniden düzenlediklerini ve korkulukla güvenli geçiş sağladıklarını söyledi.


Şelalenin doğal güzeliği ile dikkat çektiğini vurgulayan Namlı, bu sayede ilçelerini daha etkin tanıtma imkanı bulduklarını anlattı.


Namlı, yakşalık 10 metre yüksekten akan Sabun Çayı Şelalesinin, doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekimi için birçok ziyaretçinin uğrak yeri haline geldiğine dikkati çekti.


Hafta sonları ziyaretçi sayısının bin 500'ü bulduğunu belirten Namlı, "Şelalenin hemen yukarısında, halk arasında Karasu denilen bir kaynak bulunuyor. Buranın suyunun şifalı olduğu söyleniyordu. Tahlil yaptırdık ve suyun, mide şişkinliği, isilik, kaşıntı ve mayasıl gibi hastalıklara iyi geldiğini tespit ettik. Halkımızın bu sudan ücretsiz faydalanması için çalışma yapacağız" dedi.


-Şelalenin tanıtımı için James Bond Skyfall ekibi getirildi-


Yerli ve yabancı turistleri şelaleye ve ilçeye çekebilmek için çeşitli girişimlerde bulunduğunu beliten Namlı, şöyle devam etti:


"James Bond filminin Adana'da çekildiğini duyduk. İlgili kişilerle temasa geçtim ve ilçemizde çok güzel yerler olduğunu, buralarda film çekmek istenirse misafir edebileceğimizi belirttim. Ön inceleme için bir ekip geldi. Her yeri gösterdik. 15 gün sonra bin kişilik kadroyla film ekibi geldi ve filmin bir kısmını burada çektiler. Filmde 4-5 saniye şelale görüntüsü de kullanılmış."


(AA)