Son yıllarda basketbola ilginin arttığı Gaziantep'te, bu sporun yeni yetenekleri keşfediliyor.


GAZİANTEP (AA) - Son yıllarda basketbola ilginin arttığı "Güneydoğu'nun incisi" Gaziantep'te düzenlenen organizasyonlarla bu sporun yeni yetenekleri aranıyor.


Yakın zamana kadar ekonominin başrol oyuncularından olan Gaziantep, gücünü spor alanında da hissettirmeye başladı. 3 yıl önce Beko Basketbol Ligi'ne yükselen Royal Halı Gaziantep'in elde ettiği başarıların da etkisiyle sporun hemen her dalında "ben de varım" diyen Gaziantep, basketbolda da adından söz ettiriyor.


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Beko Basketbol Ligi'ndeki tek temsilcisi Royal Halı Gaziantep tarafından 3 yıl önce kentte ilk kez açılan basketbol yaz okuluna 25 kişi başvururken, bu yıl başvuruların bitmesine 10 gün kala sayı 90'a ulaştı.


Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, AA muhabirine, 3 yıl önce Beko Basketbol Lİgi'ne çıkan kulübü, "Basketbol, Gazianteplilerin sporu olacak" iddiasıyla devraldıklarını söyledi.


Bu iddiaları doğrultusunda her geçen gün başarılı grafik izlediklerini anlatan Dai, "Avrupa'da Euro Challenge üçüncülüğü elde ettiğimiz bu yıl, basketbola gösterilen ilgi zirve yaptı. Öyle ki evimizdeki maçlara az sayıda taraftar önünde çıkarken, artık aileler salonları doldurur oldu. Bu da gösteriyor ki bölge, basketbolu kabullenmeye ve sevmeye başladı" dedi.


Bir yandan kulübü üst düzeyde temsil etmesi için çaba gösterirken öte yandan da alt yapı çalışmalarına önem verdiklerini dile getiren Dai, şöyle konuştu:


"Kulübü devralır almaz, 'alt yapı olmadan olmaz' dedik ve yeni yetenekleri keşfetmek için yaz okullarına başladık. Açık söylemek gerekirse ilk yıl beklediğimiz ilgiyi göremedik ve 25 öğrenciyle yaz okullarının startını verdik. Ama gördük ki insanların bu spora ilgisi büyüyor. Bu yüzden de yaz okullarının devamını getirdik. Öğrenci sayımız 25'ten 50'ye, ardından 70'e yükseldi. Bu yıl ise beklediğimizin üzerinde talep aldık. Öyle ki başvuruların tamamlanmasına 10 gün kala 90 öğrenci yaz okuluna katılmak istedi. Biz de eğitimin kalitesini düşürmemek için adaylar arasından seçim yapmaya başladık. Öğrenci sayımızı 125 ile sınırlı tutmaya karar verdik. 3 yıldır açtığımız kurslarda başarılı olan 25'e yakın sporcu, artık milli takım ve yıldızlarda boy göstermeye başladı."


"Anadolu'da ciddi bir potansiyel var"


Dai, Anadolu'da çok ciddi potansiyel bulunduğunu belirterek "Yeter ki onlara gereken fırsatı sunalım. Bu iddiamızın doğruluğunu, yetiştirdiğimiz öğrencilerin yakın zamanda Türk basketbolunu ileriye taşıyacak isimler olduğunda ispatlayacağız. Bu yıl da önemli yetenekleri keşfedeceğimize inanıyorum" dedi.


Yaz okullarının basketbol bilincinin artmasında önemli misyon üstlendiğine işaret eden Dai, şunları kaydetti:


"Yaz okulları sırasında çocukların antrenmanına aileleri de geliyor. Ebeveynlerin bir çocuğu idman yaparken, küçük çocuğu da salondan ağabey veya ablasını izleyerek, basketbola aşina hale geliyor. Öte yandan yaz tatilini salonda basketbol oynayarak geçiren çocuklar, okullar açıldığında sınıf arkadaşına eğlenceli bir tatil dönemi geçirdiğini anlatıyor ve bu çocukta da basketbol sevgisi aşılanmış oluyor. Yani öğrencilerimiz bir anlamda sporun gönüllü elçileri oluyor."


Katılanlara kombine bilet


Royal Halı Gaziantep Altyapı Koordinatörü Okan Eroğlu da yaz kurslarından hem kızların hem de erkeklerin yararlanacağını belirtti.


Deneyimli altyapı antrenörleriyle çocukları unutamayacakları bir eğitimden geçireceklerini ifade eden Eroğlu, "Yaz kursu hazırlıklarımız yoğun şeklide devam ediyor. 2000–2005 doğumlu çocuklarımızı kapsayacak kursumuzda kaliteden ödün vermemek adına kontenjanı sınırlı tuttuk. Kursiyerlerimizin malzemelerini biz temin edeceğiz. Kurs bitiminde tüm katılımcılara 2014–2015 sezonu için 2’şer kombine bilet verilecek. Böylelikle basketboldan kopmamaları sağlanacak" diye konuştu.


(AA)