Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ocak-haziran döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,8 artarak 4 milyar 501 milyon 237 bin dolara ulaştı.


Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 60,7 payla ilk sırada yer aldığını bildirdi. Bölgeden 178 ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Çıkmaz,  "Ortadoğu'dan sonra en fazla ihracatı Avrupa Birliği (AB) ve Afkira ülkelerine gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca Irak, Suudi Arabistan, Suriye, Libya, ABD, İtalya, Almanya, Rusya ve İngiltere ihracatta ön sıralarda yer alıyor" ifadelerini kullandı. 


Bölgeden, 2013'ün ilk altı ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,8 artışla 4 milyar 501 milyon 237 bin dolara yükseldiğini aktaran Çıkmaz, aynı dönemde Gaziantep'ten ise 3 milyar 143 milyon 889 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.


Gaziantep'in Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı şehri olduğuna işaret eden Çıkmaz, şunları kaydetti:


 "Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddelerle ağaç ve orman ürünleri önde gelen sektörler oldu. Bu yılın ilk yarısında ihracatımızda yaşanan bu yükselişin yılın tamamına yansımasını bekliyoruz." GAZİANTEP (AA)

Editör: TE Bilisim