İHH İnsani Yardım Vakfı ve uluslararası bir yardım kuruluşu, Suriye'nin Atme ve Kah bölgelerindeki çadırlarda kalan Suriyelilere battaniye, yatak, soba ve bebek malzemeleri dağıttı.


İHH İnsani Yardım Vakfı ve merkezi İngiltere'de bulunan İslamic Relief isimli yardım kuruluşu, Türkiye'ye geçmek için Suriye'nin Atme ve Kah bölgelerindeki çadırlarda bekleyen Suriyelilere battaniye, yatak, soba ve bebek malzemeleri yardımı yaptı.


İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Esed güçlerinin saldırılarından kaçarak, Türkiye'ye yakın bölgelere gelen Suriyelinin oluşturduğu kamplarda kış aylarının gelmesiyle birlikte ihtiyaçlar her geçen gün artıyor.


İHH İnsani Yardım Vakfı'nın kamplarda kalan Suriyelilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmaları sürüyor.


Bu kapsamda, İslamic Relief yardım kuruluşuyla birlikte, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Atme ve Kah bölgelerindeki kamplarda, 14 bin battaniye, 6 bin sünger yatak, 2 bin 750 paket bebek malzemesi, bin 800 hijyen paketi ve 750 soba dağıtıldı.


Yaklaşık 15 bin Suriyelinin kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kaldığı bölgeye, 4 seyyar banyo ve tuvalet de gönderildi.


İHH Hatay masası ekipleri ve İslamic Relief yetkililerinin birlikte götürdüğü yardımlarla aylardır çadırlarda eşyasız yaşayan insanların ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı kaydedildi.


İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, geçtiğimiz günlerde bombardımana tutulan Telabyad'a da, 3 bin battaniye, bin sünger yatak, 250 bebek paketi, 200 hijyen paketi ve 250 ısıtıcının gönderdiği de hatırlatıldı. AA