Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı yapılarak, kadınların eğitimi için seferberlik başlatıldı.


Adıyaman Halk Eğitim Merkezi’nde salonunda gerçekleştirilen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısıyla, projenin Adıyaman’da startı verildi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çocuk sayıda kişi katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş Adıyaman’da ki kadınların istatistiki bilgilerini paylaşarak, “Kadınlarımız İçin Mesleki Eğitim Projesinin startını vermiş bulunuyoruz. Adıyaman’ın nüfusu 600 bin ve bunun yarısını kadınlarımız oluşturuyor. Kadınlarımızın özellikle 15 yaş üzeri 207 bin, bu 207 bin nüfusun 29 bini lise mezunu, 33 bin kadınımız ise maalesef okuma yazma bilmiyor. Biran evvel bu projeye el atarak, Adıyaman’da eğitimi üst noktalara taşımak için kadınlara okuma yazma öğretilmesi, özellikle meslek liselerine yönlendirilmesi elzemdir. Bunları iş gücüne de kazandırmamız, istihdam ve üretime yönlendirmemiz lazım. Türkiye’de üretime yönelik kadınların oranı yüzde 30 civarındadır. Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran yüzde 70 civarındadır. Adıyaman’daki oran Türkiye’deki oranın altındadır. Adıyaman’da 44 bin çalışan var, bunun 19 binini kadınlar oluşturuyor. Biran evvel kadınlarımızı mesleki eğitime kazandırmamız, bir taraftan da işgücüne katılmalarını sağlamamamız lazım. Eğer daha fazla kadınları iş gücüne katıyorsak uluslararası arenada bir itibardır. Bunu öğretmenlerimizle, imamlarımızla, muhtarlarımızla ve toplumun her kesimiyle el ele vererek bunu başaracağız” dedi.


Vali Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş ise projeyle ilgili açıklamada bulunarak, “Gecen yıl başlatılmış olan Gönül Elçileri Projesinin ikinci basamağı olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesinin tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Gönül Elçileri Projesinin ilk Projesi olan Koruyucu Aile Projesini başlattığımız o günden bu güne kadar ciddi bir farkındalık yarattık. Projeye başladığımızda 1 olan koruyu aile sayısını 5’e çıkardık. Koruyucu aile projesi yurtlarda ve yuvalarda çocuk kalmayana kadar devam edecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Sayın Emine Erdoğan’ın himayeleri tarafından hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesinin ikinci basamağı olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim projesinin amacı, herhangi bir nedenle eğitimine ara vermiş olan kadın ve kız çocuklarımız, açık ilköğretim ve açık liseye kayıt yaptırarak onlara örgün eğitimde ikinci bir şans vererek, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Uyuyan devi uyandırmalı, bu büyük potansiyeli ülkemize kazandırmalıyız. Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz, eğitimine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz” diye konuştu.


Açılış konuşmaların ardından Proje Uzmanı Tugay Doğan, slayt eşliğinde proje hakkında detaylı bilgi vererek, projenin nasıl yürütüleceğini anlattı.(İHA)