Gaziantep’te Ramazan ayı içerisinde sıcak havalardan bunalan bazı vatandaşlar camileri tercih ediyor.


Gaziantep’te hava sıcaklığının 35 ile 39 derece arasında seyretmesi üzerine bazı vatandaşlar klimalı camileri doldurdu. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar günün büyük bir kısmını camilerde geçirirken bazı vatandaşlar namaz vakitlerini de camilerde bekliyor. Camilerde bazı vatandaşlar dinlenirken bazı vatandaşlarda Kuran-ı Kerim okuyarak serin camilerde zaman geçiriyor.Camilere yakın yerlerde esnaflık yapan vatandaş işlerin durgunluğu yanı sıra sıcaktan bunaldıkları için camilerde dinlendiklerini ve günün büyük bir kısmını camilerde geçirdiğini belirtti.


Gaziantep’e İstanbul’dan iş için geldiğini belirten Ömer Faruk Demirtaş, Gaziantep’in sıcak olduğunu belirterek, “İstanbul’dan geliyorum. Ticaretle uğraşıyorum. Gaziantep’e alış verişe geldik. Gaziantep’i gezdik, dolaştık. Gaziantep sıcak, İstanbul’a göre daha sıcak bence. Camide bir namaz kılalım dedik. Namazımızı kıldık baktık cami serin biraz dinlenelim dedik. Ramazan bu sene biraz daha zor geçiyor. Havaların sıcak olması etkiliyor. Ama tabi ki orucumuzu tutmaya çalışıyoruz” dedi.


Havaların sıcak olmasından dolayı camileri tercih ettiğini belirten İsmail Karakaya, “Ramazan şuan iyi geçiyor. Camiye biraz dinlenmek amacıyla girdim. Cami serin olduğu için. Dışarı çok sıcak. Camimizi hem görmeye geldim. Çünkü tadilattaydı güzel olmuş serin de dinleniyorum” şeklinde konuştu.


Ramazan ayının iyi geçtiğini belirten Esnaf Cengiz Canbay, “Ramazan iyi geçiyor. Birinci gün biraz insanları tedirgin etti. Ama şimdi iyi gidiyor. Havaların sıcak olmasından dolayı camiye geldik. Caminin serin olmasından dolayı gelip biraz dinleniyoruz. Cami serin olduğu için vakit güzel geçiyor” diye konuştu.(İHA)