Türk Standartları Enstitüsü (TSE) hizmet yeterlilik belgesi Malatya'da bir mobilya mağazasına verildi.


Canbaylar Gruba ait mağazada, yeterlilik hizmet belgesi verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata'nın katıldığı törende konuşan TSE Hizmet Belgelendirme Grup Başkanı Necati Atalar, hizmet belgelendirmenin sunulan hizmetin kalitesini ölçen bir belgelendirme sistemi olduğunu anlattı.
     Sistemde bazı standartlar belirlediklerini kaydeden Atalar, kendilerine başvuran firmaların elemanları tarafından standartlara uygun olup olmadığının denetlendiğini ve sonuçlara göre belgelendirme yapıldığını dile getirdi.
     Canbaylar Grup yetkililerinin de mobilya sektöründe Türkiye'de ilk kez hizmet yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını kaydeden Atalar, firma yöneticilerini tebrik etti.
     Malatya TSO Başkanı Erkoç da Malatya'nın hep ilkleri yaşadığını belirtti. Kalitenin hizmet sektöründe üst noktalara taşınması gerektiğini ifade eden Erkoç, dünyada artık ticaretin zorlaştığını bu nedenle hizmet kalitesinin en üst seviyede tutulması gerektiğini vurguladı.
     Canbaylar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Canbay belgeyle mobilya sektöründe çığır açmayı umduklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Atalar ile Erkoç, Canbay'a hizmet yeterlilik belgesi ve plaket takdim etti. MALATYA (AA)