Özel Sanko Anasınıfları hazırlık grubu öğrencileri ‘Bilim-İcatlar ve Keşifler’ teması ile oluşturdukları sergiyi, öğretmenleri ve küçük yaş grubu öğrencilerine sundu.


İcadın ne olduğu ve hayatımızı nasıl etkilediği konularını araştıran öğrenciler, ayrıca okulun Fen ve Teknoloji Lisesi Bilim Merkezi’ni gezdi. Liseli öğrencilerin paylaştığı bilgilerden ve Bilim Müzesi’nde gördüklerinden ilham alan minikler, sınıflarında arkadaşları ve öğretmenleri ile beyin fırtınası yaparak kendi icatlarını tasarladı. Daha sonra kendi tasarladıkları düzenekle buluşlarını ‘Minik Mucitler, Büyük İcatlar’ sergisinde öğretmenlerine ve küçük yaş grubu öğrencilerine sergi ile tanıttı.


Öğrenciler, ayrıca ‘bilim insanı olsaydın ne icat ederdin’ sorusunun yanıtlandığı beyin fırtınası yöntemiyle birbirinden ilginç fikirlerini dile getirdi ve bunları resimleyerek sergiledi.


Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Özel Sanko İlkokulu Müdürü Handan Şahintaş ve diğer idari yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla anasınıflarında açılan sergide öğrenciler, denizde ve yolda giden araba, tiyatro oyunlarında rol alan robot, güneş enerjisi ile çalışan gemi, otomatik yemek yapıcı, çöpleri ayrıştıran robot, Benten olabilen robot gibi yaratıcı birçok icatla izleyenlerin takdir ve beğenisini topladı.


Öğrencilerde bilime karşı merak uyandırmak onların yaratıcı düşünme becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirten Özel Sanko Anasınıflarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Adıyaman ise öğrencilerinin birbirinden değerli bu yaratıcı çalışmalarını görmenin gurur verici olduğunu kaydetti.(İHA)