Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, akaryakıt istasyonu işleten esnaf, müşterileri ve ziyaretçilerine 2 yıldır, 3 öğün ücretsiz yemek hizmeti veriyor.


OSMANİYE (AA) - Kadirli ilçesinde, akaryakıt istasyonu işletmecisi esnaf, müşterilerine 3 öğün ücretsiz yemek hizmeti veriyor.


 İki yıldır 3 öğün yemeğin çıktığı işletmeye gelen müşteriler ve ziyaretçiler, ikram edilen yemekleri yiyor, sohbet ortamında çaylarını içerek ücret ödemeden ayrılıyor.


İşletme sahibi Ahmet Ziyanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski örf ve adetleri yaşatmak ve Türk misafirperverliğini göstermek amacıyla böyle bir uygulamaya gittiğini belirtti.


Müşterilerine ikramda bulunduğu için mutlu olduğunu belirten Ziyanoğlu, ziyaretçilerin yanı sıra kendi çalışanlarının ve tarım işçilerinin de işletmede çıkan üç öğün yemekten faydalandığını ifade etti.


Çevrede 3 öğün sıcak yemek uygulamasıyla tanınan işletmeye olan ilgiden memnun olan Ziyanoğlu, şunları söyledi:


"Geçmişten gelen örf ve adetlerimizi yaşatma adına işletmemizde günde 3 öğün sıcak yemek çıkartıyoruz. Gelen müşterilerimiz yemeğini veriyor, çayını içiyor; onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Güne kahvaltıdan başlıyoruz, öğle ve akşam ise sıcak yemek çıkarıyoruz. Buradaki çalışan veya çalışmayan kim olursa olsun yemeğini yer, çayını içer, sohbetini yapar, yoluna devam eder. Ayrıca yemek artıklarını da sokak köpeklerine veriyoruz. Onlar da nasipleniyor. Ömrüm yettiğince bu çalışmayı sürdüreceğim."


İşletmenin müşterilerinden çiftçi Adil Yanık ise uygulamanın misafirperverlik adına güzel bir örnek olduğu belirterek, "Buraya her geldiğimde yemeğimizi yiyor, memnuniyetle ayrılıyoruz" ifadesini kullandı.


Veli Alaç isimli müşteri ise Ziyanoğlu’na teşekkür ederek, "Gelen müşterilere, insanlara yemek ve çay ikram edilmesi güzel bir uygulamadır. Arkadaşlarım, civar köylerde çiftçilik yapanlar, yoldan geçenler burada ücret ödemeden yemeklerini yiyor. İkram ve cömertlik kültürünün yaşatılması adına örnek bir uygulamadır. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.


(AA)