Adıyaman Gölbaşı İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu konferans verdi.


Peygamber Efendimizin (sav) hayatının anlatıldığı konferans Gölbaşı 75.Yıl meydanında yapıldı. Programa Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Nizami Yancar, İl Genel Meclis üyesi İsmail Kuşoğlu, Emrullah Kara, AK Parti ilçe Yönetim kurulu üyesi Mehmet Aksoy, İşkadını Aysel Uçar ve binlerce vatandaş katıldı.
İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve öğrenciler tarafından okunan ilahi ve şiirler ile devam etti.


Belediye Başkanı Yusuf Özdemir programda yaptığı açılış konuşmasında “Bizim ortak paydamız Allah'ın kelamıdır. Bizim ortak paydamız Resulünün sünnetidir. Bu meydanı doldurmak suretiyle dediniz ki bizim ortak paydamız Allah'ın kelamıdır. Bizim ortak paydamız Resulünün sünnetidir. Peygamberimizin hayatıdır ve Sahabenin hayatıdır. Çünkü buraya getirdiğimiz Nihat Hatipoğlu hocamızı özellikle bir yönüyle iyi tanıyorsunuz. O insanlara Allah'ın kelamını sevdiren bir hocamızdır. O insanlara Allah'ın Resulünü sevdiren bir hocamızdır. Siz bugün buraya Allah'ın kelamından, Resulünün hayatından ve sahabenin hayatından dinlemek için buraya geldiniz. Hepinize hoş geldiniz diyor ve sözü ustasına bırakıyorum” dedi.


Bayanların yoğun olarak katıldığı programda İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını kendine has üslubu ile anlatarak, vatandaşlarımızı duygulandırdı.


Peygamber aşkına değindiği konuşmasında, kendisine her yerde gösterilen ilginin Nihat Hoca’ya değil Peygamber aşkına olan sevginin yansıması olduğunu anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin hayatından çeşitli örnekler vererek, özellikle anne ve babalara seslendi ve çocuklarına Peygamber hayatını ve ahlakını anlatmaları konusunda uyardı.


Konferans sonunda Nihat Hatipoğlu'na Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir tarafından Fahri Hemşehrilik beratı ve plaket takdim edildi.(İHA)