Öğrencilerle Şefkat Köprüsü Kuruldu.


Adıyaman’da SODES kapsamında hazırlanan ‘Şefkat Köprüsü’ projesiyle öğrencilere başarılı olmanın yolları anlatıldı.
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi’nde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Uzmanı, Eğitimci-Yazar Dr. Halit Ertuğrul öğrencilerle bir araya geldi. Adıyaman Valiliği koordinesinde İl Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü ‘Şefkat Köprüsü’ Projesi kapsamında Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul öğrencilere seminer verdi.
Öğrencilerin dikkatle dinlediği ve büyük ilgi gösterdiği seminerde Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, öğrencilere arkadaşın önemi, başarı için hedefin büyüklüğü, başarısızlığın temelinde mazeret üretimi, masa başı çalışmanın faydalarından bahsetti.
Halit Ertuğrul, insanın arkadaşı kadar değerli olduğu ve arkadaş seçmenin çok önemli olduğunu belirterek, başarı için büyük hedefler konulması ve bu hedeflere ulaşmak için gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.
Halit Ertuğrul, başarısızlığın en temel sebebinin mazeret üretmek ve mazerete sığınmak olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Başarılı bir öğrencinin elde ettiği bilgilerin yüzde 80’inin masa başında yaptığı çalışmadan elde ettiği bilgi olduğu ortaya çıkmış. Masa başındaki çalışmalarda önce beyninizi ders çalışmaya yönlendiriniz. Yemeğe nasıl ki çorbayla başlayarak midemizi ana yemeğe hazırlıyorsak, beynimizi de derste hazırlamalıyız. Önce sevdiğimiz bir kitaptan biraz okuyarak, kolay derslerden başlamalıyız. Kolaydan başlayarak zora doğru ilerleyiniz.”(İHA)