Adana'da polisin kuyumculara yaptığı "filmli cam ya da kalın cam taktırın" uyarısını dinleyen bir kuyumcu, taş atarak soygun yapma girişiminden kurtuldu.


Olay, Yüreğir ilçesi Başak Mahallesi Çukurova Caddesi'nde meydana geldi. Akşam saat 18.00'de Çukurova Caddesi’nden gelip kuyumcunun ara sokağına giren beyaz renkli otomobildeki 3 kişiden biri, kar maskesi takarak otomobilden indi.
Zanlı, eline aldığı taşı kuyumcunun camına fırlattı ancak cam kırılmayınca geldiği otomobil ile kaçtı.
Caddede pompalı tüfek sıkıldığını zannederek yola doğru baktığında camının çatlak olduğunu fark ederek soyulmak istendiğini anlayan kuyumcu, hemen polisi aradı. Kısa sürede olay yerine polis, zanlıları bulmak için çalışma başlattı. Polis, 2 yıl önce sık sık kuyumcularda cam kırmak suretiyle soygun meydana gelmesi üzerine Adana'daki bütün kuyumcuları tek tek gezerek alınması gereken güvenlik önlemlerini anlatmıştı.
Polis kuyumcuları önce "camlarınızı filmli ya da kalın cam yaptırın, taş atıldığında camınız kırılmayınca zanlılar soygun yapamaz” uyarısı yapmıştı. Bunun üzerine 1982 yılından bu yana kuyumculuk yapan Erol Kaptıkaçtı da, Çukurova Caddesi'nde kuyumcu soygunu da çok olduğu için camlarını değiştirip filmli cam yaptı.
2 GÜNDE 2 SOYGUN GİRİŞİMİ
Bu arada, Çukurova Caddesi'nde 2 günde ikinci taş atmak suretiyle kuyumcu soygunu girişimi meydana geldi. 8 Ocak'ta Çukurova Caddesi Dedekorkut Mahallesi, 9 Ocak'ta ise Çukurova Caddesi Başak Mahallesi'nde soygun girişimi yaşandı. Ancak iki kuyumcu dükkanının da camları filmli olduğu için soygun girişimde kaldı.



Kanal46



(İHA)