Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Türk ve Suriyeli iş adamları tarafından kurulan "Tayyib Unlu Mamulleri ve Ekmekçilik Firması"nda Suriyelilerin damak tadına uygun ekmek üretiliyor.


HATAY (AA) -  Reyhanlı ilçesinde Türk ve Suriyeli iş adamları tarafından kurulan "Tayyib Unlu Mamulleri ve Ekmekçilik Firması"nda Suriyelilerin damak tadına uygun ekmek üretiliyor.


Türk iş adamı Mehmet Mustafa Ayaz ve Suriyeli ortağı Muhammed Muhiddin El Dibiş, 6 ay önce kurdukları "Tayyib Unlu Mamulleri ve Ekmekçilik Firması"nda bugüne kadar 6 milyon ekmek üretti. İş adamı Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye'den gelen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak hem de Türk vatandaşlarımızı bu güzel ekmeğin tadıyla tanıştırmak için bu işe giriştik" dedi.


Saatte 8 bin ekmek ürettiklerini belirten Ayaz, ekmekleri Hatay ve ilçeleri başta olmak üzere, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep ve Osmaniye'ye gönderdiklerini, ekmeklerin Suriyeliler ve Türk vatandaşları tarafından tüketildiğini söyledi.


Arapça'da "güzel", "leziz" anlamına geldiği için firmalarına "Tayyib" adını verdiklerini anlatan Ayaz, ekmeği tadan vatandaşlardan güzel tepkiler aldıklarını, firmada Türk ve Suriyeli 26 kişinin çalıştığını, birçok kişiye istihdam alanı oluşturmanın kendilerini son derece mutlu ettiğini aktardı.


Ayaz, 6 ay önce kurulan fabrikada 6 milyon ekmek üretildiğini, sadece Suriyelilerin değil Türk vatandaşlarının da bu ekmeğe rağbet gösterdiğini belirterek, üretilen ekmeklerin yarısının Türk vatandaşlarınca tüketildiğine dikkati çekti.


(AA)