Gaziantep'in içme suyunun karşılandığı Kartalkaya Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 30 civarında olduğu bildirildi.


GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yaptığı yazılı açıklamada, kenti besleyen su kaynağının Kartalkaya Barajı olduğunu belirtti.


Barajdaki doluluk oranının bugün itibarıyla yüzde 30 seviyesinde olduğuna dikkati çeken Sönmezler, küresel iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklığın etkilerinin, bölgede de hissedildiğini belirtti.


Kartalkaya'yı besleyen Aksu havzasının yeterince yağış almadığını ifade eden Sönmezler, şunları kaydetti:


"Toplam hacmi 167 milyon metreküp olan barajda bugün itibarıyla 50 milyon metreküp su mevcut. Ancak GASKİ olarak Gaziantep'in susuzluk çekmemesi için her türlü tedbiri aldık. Aksu havzasındaki baraj göl alanına Göksu'dan su takviyesi yapılmaktadır. Önümüzdeki süreçte de kuraklığın devam etme ihtimaline karşın, ilave kuyular açılmış olup, ihtiyaç halinde bu kuyular devreye alınacaktır. Yine bugün itibarıyla gatam kapasite çalıştırmadığımız Mizmilli hattımız ihtiyaç anında tam kapasite çalıştırılacaktır."


Kentin susuz kalmaması için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Sönmezler, "Gaziantep'te yaşayan vatandaşlarımızın çok zor şartlar altında ve yüksek maliyetle temin edilen suyumuzu tasarruflu kullanmaları, özellikle şebeke suyundan bahçe sulanmaması, suyumuza hep birlikte sahip çıkılması önem arz etmektedir" uyarısında bulundu.


(AA)